Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων: Ανακοίνωση

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Θέμα: «Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε Κώστα Αϊβαλιώτη: “…o Δήμος Δωδώνης Ιωαννίνων δεν υπέβαλλε σχετική πρόταση για την κατασκευή αγροτικού δρόμου…”»:

H N.E. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων σας αποστέλλει (επισυνάπτει) την υπ’ αριθμ. 738/24.2.2012, χθεσινώς αναρτηθείσα εκ της ΒτΕ, απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί της από 3/2/2012 ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου του βουλευτού Β’ Αθηνών και εκπροσώπου τύπου του κόμματος μας, κου Κώστα Αϊβαλιώτη με θέμα: «Κατασκευή αγροτικού οδικού άξονα στην Κάτω Λίππα Δωδώνης Ιωαννίνων».

Η είδηση που βγαίνει από την εν λόγω απάντηση είναι ότι: “… o Δήμος Δωδώνης Ιωαννίνων δεν υπέβαλλε σχετική πρόταση για την κατασκευή αγροτικού δρόμου…”

Συγκεκριμένα η εν θέματι απάντηση του Υ.Α.Α.&Τ. έχει ως εξής: “Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και σύμφωνα με την από 20/07/2011 επιστολή του Ειδικού Γραμματέα του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), προσκλήθηκαν οι δικαιούχοι Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού του Άξονα 3 του Προγράμματος να υποβάλουν προς έγκριση προτάσεις για υλοποίηση δημόσιων έργων.

Στην ανωτέρω πρόσκληση προβλέπεται η υλοποίηση έργων πρόσβασης σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (αγροτική οδοποιία) πυρόπληκτων ή πλημμυροπαθών περιοχών της χώρας. Ο περιορισμός ως προς τις περιοχές καθορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τους διαθέσιμους πόρους, σε συνδυασμό με το είδος των έργων που ενισχύθηκαν σε προηγούμενες προγραμματικές περιόδους.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Δωδώνης Ιωαννίνων δεν υπέβαλε σχετική πρόταση για την κατασκευή αγροτικού δρόμου στο πλαίσιο της ανωτέρω πρόσκλησης.

Για τη Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων:
Ο Πρόεδρος, Παπαγιάννης Ιωάννης »»

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply