ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων για παιδεία

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο Παιδείας και οι εντολοδόχοι τους, συνεχώς κακοποιούν τη λογική μας.

Αφού πραγματοποίησαν τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων με την εύηχο έκφραση «για παιδαγωγικούς λόγους» και χάθηκαν έτσι χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, έρχονται τώρα να αποτελειώσουν το έργο τους με ελάχιστες και μη «νόμιμες» μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα: το 2011 από τις 10.005 αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ικανοποιήθηκαν μόνον 1.736 αιτήσεις ποσοστό 17,35%. Το μικρότερο των τελευταίων 15 ετών.

Θυμίζουμε ποσοστό ικανοποίησης αιτήσεων μετάθεσης προηγούμενων ετών: 2004 45,52%, 2005 43,78%, 2006 39,63%, 2007 50,4%, 2008 51,35%, 2009 48,1%, 2010 34,7%.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Παιδείας δεν πραγματοποίησε καμία μετάθεση για την κάλυψη 158 κενών θέσεων στα Πειραματικά Σχολεία και 31 κενών θέσεων στα Διαπολιτισμικά Σχολεία, παραβιάζοντας την προβλεπόμενη διαδικασία και νομοθεσία, αναφέροντας απλά, ότι γι’ αυτά τα σχολεία θα… αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Ειλικρινά όλα αυτά θυμίζουν άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα.

Επιπλέον ο προσδιορισμός μικρού αριθμού οργανικών θέσεων, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για το νέο σχολικό έτος θα έχουμε ελάχιστους διορισμούς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η παιδεία και η εκπαίδευση δεν είναι μέγεθος της αγοράς και πρέπει όλοι μας να την προσεγγίζουμε με ευθύνη, με ευαισθησία, με προγραμματισμό και όχι με οικονομική μιζέρια, αναποτελεσματικότητα και επικίνδυνους πειραματισμούς.

Οι σκεπτόμενοι πολίτες κατανοούν ότι το όλο σχέδιο της κυβέρνησης για τη Δημόσια Εκπαίδευση έχει να κάνει μόνον με οικονομικές μειώσεις και είναι δομημένο στη λογική του Μνημονίου. Οτιδήποτε άλλο λέγεται και ακούγεται είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Το Δ.Ν.Τ. βλάπτει σοβαρά και την Εκπαίδευση. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply