ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για ΔΩΔΩΝΗ

Σχετικά με τη Συνέντευξη Τύπου του κ. Ελ. Κόντου, Διευθύνοντος Συμβούλου της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, ανακοινώνουμε τα εξής:

1. Πολύ αργά θυμήθηκε ο κ. Κόντος να μιλήσει για τη βιομηχανία. Το γεγονός ότι για αύριο έχει προγραμματισθεί το μεγάλο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων έξω από το εργοστάσιο μόνο τυχαίο δεν είναι.

2. Οι τιμές γάλακτος που λαμβάνουν σήμερα οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι προέρχονται από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας η οποία επί πεντέμιση χρόνια στήριξε με κάθε τρόπο τον κτηνοτρόφο, σε αντίθεση με τη σημερινή Κυβέρνηση η οποία τον έχει εγκαταλείψει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι εξισωτικές του 2009 δεν έχουν καταβληθεί στο σύνολό τους, οι τιμές των ζωοτροφών κάθε μέρα αυξάνουν, το κόστος παραγωγής αυξάνεται δραματικά και οι τιμές παραγωγού μειώνονται.

Σε τοπικό επίπεδο δε, οι κτηνοτρόφοι ποτέ δεν είχαν αντιμετωπίσει τόσο απαράδεκτη συμπεριφορά όσο από τη σημερινή Διοίκηση. Το χειρότερο είναι ότι επί των ημερών της σημερινής Κυβέρνησης η βιομηχανία φέρνει γάλα από το Βόλο (!) ενώ το μέλλον της είναι εντελώς αβέβαιο. Η σύγχυση που επικρατεί μεταξύ Διοίκησης , Υπουργείου και ΑΤΕ είναι πρωτοφανής και δείχνει το επίπεδο συντονισμού της Κυβέρνησης! Ας απαντήσουν τι επιτέλους θα κάνουν με τη ΔΩΔΩΝΗ.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply