Μιχ. Κασσής για το Νέο Σχέδιο του Φόρου για τα ακίνητα

kasisΔήλωση του Μιχάλη Κασσή για το Νέο Σχέδιο του Φόρου για τα Ακίνητα:

«« Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως, μετά από τις επίμονες αντιρρήσεις που εξέφρασα, εγώ προσωπικά αλλά και η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, το σχέδιο Νόμου που είχε τεθεί σε διαβούλευση, έγινε αντικείμενο ριζικών αλλαγών, διότι ήταν παντελώς άδικο.

Με τις προτάσεις για το νέο σχέδιο επιτυγχάνεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η, με προοδευτικό τρόπο, φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Επίσης, εξαλείφονται ή αμβλύνονται αδικίες και αντιφατικά φαινόμενα φορολόγησης ειδικών κατηγοριών ακινήτων (οικόπεδα εντός σχεδίου, αγροτικές εγκαταστάσεις, κ.λπ.).

Το νέο αυτό σχέδιο πρέπει να είναι η βάση για τη μετεξέλιξη του, άμεσα, σε ένα σύγχρονο προοδευτικό και δίκαιο φόρο της συνολικής ακίνητης περιουσίας σε συνδυασμό με το Εθνικό φορολογικό σχέδιο.

Το σχέδιο πρέπει να τύχει περαιτέρω επεξεργασίας, άλλα οι αλλαγές που ήδη επιτεύχθηκαν, όπως αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για τις εκπτώσεις, απομειώσεις και απαλλαγές, είναι εμφανείς.

Θα συμβάλω στην τελική διαμόρφωση κατά την συζήτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ακόμα καλύτερο, ειδικά για τους άνεργους και τους φτωχούς, οποίοι δεν πρέπει να πληρώνουν ούτε 1 ευρώ όσο βρίσκονται σε αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση. »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply