Μια ψύχραιμη (ίσως σατιρική- ίσως σοβαρή) ματιά στην επικαιρότητα

Γράφει ο Γιώργος Χατζηαθανασίου, Ιατρός

Η σημερινή κατάντια μας οφείλεται στη διεφθαρμένη και σπάταλη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, από τις στρουθοκαμήλους που μας κυβερνούσαν καβαλημένες στο καλάμι τους τα τελευταία 30 χρόνια. Κάποτε ο Έλληνας πρέπει να ξεχάσει το ρουσφέτι και την κομπίνα. Να ξεχάσει το άρμεγμα του δημοσίου: Μερικοί άρμεγαν την αγελάδα με πολύ όρεξη και το γάλα στέρεψε!. Η αναξιοκρατία ανέδειξε σε διάφορα πόστα κομματικούς παρατρεχάμενους και σφουγγοκωλάριους.

Ο Έλληνας να μην πιστεύει σε μαγικές λύσεις, σε όσους υπόσχονται λεφτά από το πουθενά και σε μεγάλα λόγια. Να μην πιστεύει σε ψεύτικες ιδεολογίες, που ευνοούν τη διόγκωση του κράτους (όλα κρατικά!) και απέτυχαν παγκοσμίως, όπου και αν εφαρμόσθηκαν. Που οδήγησαν σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και σε ένα τεράστιο, δυσκίνητο και ανελεύθερο κράτος. Κράτος κομματικό, όπου καλοπερνούσαν μόνο τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού και πετούσαν στο λαό σοσιαλιστικά ξεροκόμματα.

Κάποιοι επιδιώκουν την περιθωριοποίηση της Ελλάδας και την απομόνωσή της από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τότε, μια απομονωμένη και χρεοκοπημένη χώρα, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς συμμάχους, θα είναι ανίσχυρη απέναντι στις προκλήσεις των γειτόνων της: Βλέπε, Τούρκοι, Σκοπιανοί και Αλβανοί. (Οι τελευταίοι έφαγαν εδώ ψωμάκι και τώρα ο πρωθυπουργός τους μιλάει για τη μεγάλη Αλβανία, που θα φθάνει μέχρι την Πρέβεζα!).

Η Ελλάδα έθεσε τα θεμέλια του ευρωπαϊκού πολιτισμού και θα παραμείνει στην Ευρώπη. Όσοι οραματίζονται καθεστώτα τύπου σοσιαλιστικής Κίνας, ή Βόρειας Κορέας, να μας πουν πόσο είναι εκεί το μεροκάματο και πόσες είναι οι ώρες εργασίας. Να μας πουν για τη σφαγή των φοιτητών στην πλατεία «Τιεν Αν Μεν» του Πεκίνου, από τις αριστερές (ίσον προοδευτικές!) δυνάμεις καταστολής του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Βέβαια και ο άκρατος καπιταλισμός, χωρίς κανόνες και χωρίς δικαιοσύνη, έχει αποτύχει! Μήπως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στο κέντρο και όχι στα άκρα; Χρειάζονται κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί και δίκαιο φορολογικό σύστημα, ώστε μέρος του κέρδους των ιδιωτικών επιχειρήσεων να αποδίδεται στην κοινωνική πρόνοια και τη στήριξη των αδυνάτων.

Πρέπει όμως να απορρίψουμε τους διάφορους ψευτοπροοδευτικούς κρατικοδίαιτους κηφήνες, (σαν τον Φωτόπουλο, που σβήνει τα… φώτα!). Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους και για τη συντεχνία τους. Να αντισταθούμε στους διάφορους ταραξίες, που ξέρουν μόνο να καταστρέφουν την περιουσία άλλων πολιτών, να καταστρέφουν τα πανεπιστήμια και τη δημόσια περιουσία και να οργανώνουν καταλήψεις στα σχολεία.

Κρατούν κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ενώ την ίδια στιγμή φωνάζουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία!
Όσοι διαδηλώνουν για τον άδικο φόνο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν δίκιο. Τιμούν τη μνήμη ενός παιδιού, που έχασε τη ζωή του άδικα.

Πως όμως τιμάς τη μνήμη κάποιου αθώου; Καίγοντας καταστήματα για να γίνουν οι εργαζόμενοι άνεργοι; Καταστρέφοντας δημόσια περιουσία για να πληρώνει τα σπασμένα ο φορολογούμενος; Ένα μεγάλο κόμμα, που ισχυρίζεται ότι είναι δημοκρατικό, τα εγκρίνει όλα αυτά;

Γιατί δεν τα καταδικάζει δημόσια; Γιατί υπερασπίζεται όσους παρανομούν;  Χαϊδεύει τα αυτιά αναρχικών, κηφήνων και κουκουλοφόρων και παράλληλα ζητάει εκλογές για να μας κυβερνήσει;  Γιατί δεν οργάνωσαν και μια διαδήλωση για να τιμήσουν τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin;  Γιατί δεν καθιέρωσαν επέτειο μνήμης για αυτούς τους ανθρώπους;

Επειδή αυτούς δεν τους σκότωσε αστυνομικός, αλλά τους έκαψαν ζωντανούς οι «προοδευτικοί» αριστεροί κουκουλοφόροι; Μία παράταξη της αριστεράς δίνει άλλοθι στο φόνο μιας εργαζόμενης εγκύου;

Ας κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλες τις ακραίες φωνές, που… τΣΥΡΙΖουν χωρίς να προτείνουν εφικτές και κατανοητές λύσεις στα προβλήματα. Αλλά να αντισταθούμε και στους ακραίους της άλλης πλευράς, τους νοσταλγούς της χούντας, τους αρνητές της δημοκρατίας, τους νεοναζιστές, τους ρατσιστές και τους κρυφούς θαυμαστές του Χίτλερ. Γιατί επικρατούν οι ακραίες αντιλήψεις; Οι παράνομοι μετανάστες πρέπει σταδιακά να συλληφθούν και να προωθηθούν στις χώρες τους. Με ανθρώπινη όμως μεταχείριση, όπως αρμόζει σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους και όχι με κακοποίηση! Ας μείνουν μόνο όσοι έχουν εργασία, νόμιμη και μόνιμη.

Ο Έλληνας να δουλέψει κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Δυστυχώς το Δημόσιο τόσα χρόνια ζούσε με δανεικά. Αν κοπούν τα δανεικά το Δημόσιο θα πεθάνει αύριο το πρωί! Πρέπει να δημιουργήσουμε ευνοϊκό περιβάλλον επενδύσεων, χρειάζεται ανάπτυξη και στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων. Να διαπραγματευθούμε σθεναρά με τους Ευρωπαίους, χωρίς όμως να γυρίσουμε στη δραχμή, που θα υποτιμάται συνεχώς και θα φέρει την απόλυτη φτώχεια. Να αναπτύξουμε τη γεωργία, την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, τον τουρισμό και να γίνουμε επιτέλους παραγωγικοί! Να δείξουμε αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό που υποφέρει, να διεκδικήσουμε τα δίκαια των εργαζομένων, χωρίς κουκούλες!.Να απαιτήσουμε δυναμικά να μπουν στη φυλακή τα τρωκτικά με τα κουστούμια και τα διπλοσάγονα, που παρίσταναν τους υπεύθυνους πολιτικούς και έκλεβαν το δημόσιο τα τελευταία 30 χρόνια!
Ο Έλληνας να είναι ενεργός πολίτης με άποψη και όχι άνθρωπος του καναπέ, άβουλος τηλεθεατής τουρκικών σήριαλ! Ο Έλληνας πολίτης να αναδείξει τους άξιους και τους έντιμους. Που είναι όμως αυτοί; Ποιοι είναι οι έντιμοι και άξιοι;

Μην απελπίζεστε! Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Μόνο που είναι μακριά και δεν φαίνεται…

Απλές σκέψεις, ανθρώπου που δεν γνωρίζει πολλά και δεν είχε ποτέ καμία εξουσία, αφιερωμένες σε όσους πιστεύουν στην αξιοκρατία, σε όσους δεν έχουν κομματικές παρωπίδες, σε όσους «δεν έγλυψαν κανέναν κερατά», σε όσους αδικήθηκαν, σε όσους υποφέρουν, σε όσους ασφυκτιούν μέσα στους ποταμούς βλακείας των κομματικών ανακοινώσεων, σε όσους σκέφτονται ψύχραιμα και αντικειμενικά. Καλό κουράγιο! Πάντοτε υπάρχει δικαίωση (μετά θάνατον)!

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply