Μειώστε τη φορολογία τώρα

Γράφει ο paratiritis
[email protected]

Είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβεις το γιατί οι κάθε φορά κυβερνώντες αδυνατούν να αντιληφθούν απλά πράγματα, πράγματα που όποιος έχει ασχοληθεί έστω και μία φορά στη ζωή του με το επιχειρείν, τα γνωρίζει με κλειστά μάτια!

Πρέπει να είμαστε και με διαφορά η χώρα με τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή στον κόσμο! Πρέπει να είμαστε πραγματικά το μοναδικό κράτος της υφηλίου, όπου όποιος θέλει να λειτουργεί την επιχείρηση του νόμιμα, είναι υποχρεωμένος να πληρώνει (και με βαρύτατα πρόστιμα και τόκους αν δεν το κάνει στην ώρα του) εξωφρενικά ποσοστά που αγγίζουν πολλές φορές το 50% σε άμεσες και έμμεσες επιβαρύνσεις, τη στιγμή που διάφορες προνομιούχες συντεχνίες, σκανδαλωδώς απαλλάσσονται, από τη γενική φορολογική υποχρέωση, καταβάλλοντας απλώς κάποια μικροποσά με τεκμαρτό τρόπο.

Αν το παραπάνω σκεπτικό δεν αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος (περί ισότητας των πολιτών, ίσης συμμετοχής στα οικονομικά βάρη, κ.λ.π.), τότε δεν ξέρω πως αλλιώς μπορεί να οριστεί ο όρος «αντισυνταγματικότητα». Οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις δεν μπορούν (ή μήπως δεν θέλουν;) να αντιληφθούν ότι αυτό είναι μια απίστευτη κοινωνική αδικία, που στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής ύφεσης και της φτώχιας, θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Πέρα από αυτά, υπάρχει και κάτι σημαντικότερο: Συμφωνούμε όλοι ότι η χώρα μπορεί να βγει από τη σημερινή ζοφερή οικονομική κατάσταση μόνο με νέες επενδύσεις και δημιουργία επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας – Η περιβόητη “ανάπτυξη”, που όλοι διαχρονικά επικαλούνται, αλλά δεν βλέπουμε να κάνουν και τίποτα για να τη δημιουργήσουν. Πείτε μου τώρα εσείς, γιατί κάποιος να διαλέξει τη δική μας χώρα με το υδροκέφαλο και αναποτελεσματικό κράτος (όπου θα πληρώνει και 50% φόρους για τη συντήρηση του) και να μη πάει να κάνει τις επενδύσεις του στις γειτονικές μας χώρες, όπου θα πληρώσει μόνο 10% φόρο και θα έχει ένα αποτελεσματικότο κράτος δίπλα του που θα τον ευχαριστεί καθημερινά για ότι προσφέρει στην κοινωνία και θα στέκεται δίπλα του σε ότι χρειαστεί, και όχι ένα κράτος “μπαμπούλα” που ασκεί φορο-τρομοκρατία σε όποιον θέλει να επενδύσει τα κεφάλαια του, θεωρώντας τον άλλη μια “χρυσή αγελάδα” για άρμεγμα.

Όμως φαίνεται ότι οι δικοί μας κυβερνώντες, δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη, αλλά για το πως θα χρηματοδοτήσουν το υδροκέφαλο πελατειακό κράτος που διαχρονικά έστησαν, “αρμέγοντας” κανονικά τον πάντα εύκολο (και ανίσχυρο να αντιδράσει) στόχο, τις επιχειρήσεις. Και μη βιαστεί κάποιος να συμπεράνει ότι υπερασπίζομαι τους μεγαλοκαρχαρίες που συστηματικά φοροδιαφεύγουν και αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους. Όχι κύριοι, αναφέρομαι στις χιλιάδες μικρές ελληνικές επιχειρήσεις, και κυρίως τις ατομικές, που αποτελούν το 90% στην ελληνική οικονομία. Αυτοί είναι που αιμοδοτούν την ελληνική οικονομία και το ελληνικό κράτος. Οι πολύ μεγάλοι έχουν τον τρόπο τους να αποφεύγουν ότι τους δημιουργεί πρόβλημα.

Αν δεν το αντιληφθούν αυτό οι “αρμόδιοι”, θα βρισκόμαστε πάντα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και της μείωσης της ανάπτυξης, με τα δάνεια από τους διάφορους διεθνείς τραπεζίτες να αυξάνονται συνεχώς για να καλύπτουν μη παραγωγικά ελλείμματα.

Η συνταγή είναι γνωστή Κύριοι! Το μόνο που χρειάζεται είναι τόλμη να την εφαρμόσεις.

Μειώστε τη φορολογία των επιχειρήσεων τώρα!

Είναι η τελευταία ελπίδα αυτού του τόπου!

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply