Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για την αθώωση του υπ. δημάρχου Ιωαννιτών Τάκη Τασιούλα

Λαϊκή ΣυσπείρωσηΚατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το κατηγορητήριο ενάντια στο στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Ιωαννιτών με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τάκη Τασιούλα, για δήθεν «διατάραξη οικιακής ειρήνης σε δημόσιο κτίριο» και «παράνομη βία από κοινού με άλλους αγνώστους» με αφορμή την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην εφορία Ιωαννίνων το 2011, ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να κριθεί αθώος από το δικαστήριο.

Η κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, οργανώθηκε από πρωτοβάθμια σωματεία (οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων κ.α), την ΠΑΣΕΒΕ κ.α.
Ο κομμουνιστής υποψήφιος δήμαρχος υπερασπίστηκαν στη δίκη το δικαίωμα των εργαζόμενων και των σωματείων να οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στα εξοντωτικά χαράτσια που ληστεύουν το λαϊκό εισόδημα και οδηγούν στον πλειστηριασμό τα λαϊκά σπίτια και τα μικρομάγαζα.

Η προσπάθεια να αποδειχθεί ότι υπήρξαν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τους εργαζόμενους της εφορίας, να διαμορφωθεί η εικόνα ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που διαφωνούν με τους αγώνες και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπόρεσε να στηριχτεί. Όπως ανέδειξαν όλοι οι μάρτυρες την ημέρα της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι της εφορίας βρέθηκαν στο πλευρό των σωματείων αφού βιώνουν και οι ίδιοι τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της .Ε.Ε και των κυβερνήσεων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η χρονική συγκυρία της δίωξης, παρά το θετικό αποτέλεσμα, δεν είναι άσχετη με το κλίμα εκβιασμού από τη μία και το εμπόριο ατομικής ελπίδας που καλλιεργείται από τις άλλες δυνάμεις, μπροστά στις εκλογές. Την προσπάθεια να πειστεί ο λαός ότι οι αγώνες είναι επικίνδυνοι. Ότι το κάλεσμα του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για ενίσχυση της πάλης και του ΚΚΕ δεν έχει αποτέλεσμα ,ότι ο μόνος δρόμος είναι η «συνεργασία» στα κελεύσματα υποταγής της .Ε.Ε, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματιών .

Η απάντηση των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και ΕΒΕ, της νεολαίας στην προσπάθεια ποινικοποίηση των αγώνων, τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων, δεν μπορεί παρά να είναι η ακόμη πιο αποφασιστική οργάνωση της πάλης. Η ανασύνταξη του κινήματος, η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας. Η ισχυροποίησης του ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, στα σωματεία, του χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και στις τρεις κάλπες που έχουμε μπροστά μας για την Ευρωβουλή την περιφέρεια και τους δήμους.

Με τον αγώνα και τη ψήφο μας «περνάμε από δίκη» και καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική, την Ε.Ε., τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ σημαίνει τη δυνατότητα του λαού από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψει τα νέα μέτρα όπως η φοροληστεία που θα συνεχιστεί μέσα από το μεσοπρόθεσμο και το χαράτσωμα των δήμων. Σημαίνει να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση ως τη τελική νίκη.

Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply