Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Η 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφετηρία τα Σέρβια της Κοζάνης, διατρέχει από τις 27 Αυγούστου όλη την Ελλάδα, στα χέρια των νέων εθελοντών αιμοδοτών, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας είναι να μεταφέρει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, με τελικό στόχο να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγα του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, της Υγείας, του Πολιτισμού, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά κυρίως με τους νέους, μας δίνεται η ευκαιρία να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε περισσότερο κόσμο, κάνοντάς τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κήρυκες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών των Ιωαννίνων και άλλοι φορείς που σχετίζονται με την εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας, Δωδώνης και Κόνιτσας θα συμμετέχουν φέτος για 9η συνεχή χρονιά στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία. Θα υποδεχτούν τη φλόγα στις 19 Σεπτεμβρίου και αφού τη μεταφέρουν σε πολλές περιοχές του Νομού με εκδηλώσεις, θα καταλήξουν στα Γιάννινα, στην Κεντρική Πλατεία, απέναντι από την περιφέρεια Ηπείρου, τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, όπου οι λαμπαδηδρόμοι θα ανάψουν το βωμό και θα ακολουθήσει εκδήλωση με χορευτικά των Συλλόγων και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζίτσας.

Την ίδια μέρα, από τις 9.00 το πρωί ως τις 3.00 το μεσημέρι, στα πλαίσια της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, διοργανώνεται ανοιχτή αιμοληψία στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή των αιμοδοσιών και των δύο Νοσοκομείων μας (Πανεπιστημιακού και Χατζηκώστα).

Εκδηλώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:

 • Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου: στο Δήμο Ζίτσας – Διαδρομή: Νεοχώρι, Ροδοτόπι, Ζωοδόχος, Βουνοπλαγιά, Ελεούσα:
  – Εκκίνηση από Νεοχώρι στις 5.30 το απόγευμα – Άφιξη στην Ελεούσα στις 7.30 το απόγευμα
 • Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου: στην Ανατολή Ιωαννίνων – Διαδρομή: Πανηπειρωτικό – Λεωφ. Ιωαννίνων – Άγαλμα στο πρώην Δημαρχείο Ανατολής:
  – Εκκίνηση από Πανηπειρωτικό στις 6.30 το απόγευμα – Άφιξη στο πρώην Δημαρχείο Ανατολής στις 7.30 το απόγευμα
 • Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου: στο Δήμο Ιωαννιτών:
  – Διαδρομές: 1η: Τσερίτσανα – Λίππα – Ασπροχώρι – Αρτοπούλα – Τύρια – Παρδαλίτσα – Βελανιδιά – Αρχαίο θέατρο Δωδώνης – Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – Πανηπειρωτικό – Ανατολή (Δημαρχείο) – Βερόπουλος – Γιαννιώτικο Σαλόνι – Σεισμόπληκτα – Δωδώνης – Κεντρική Πλατεία
  – 2η: Ελεούσα – Νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» – Οδός Β. Ηπείρου – Παπανδρέου – Κουντουριώτη – Αβέρωφ – Κεντρική Πλατεία.

Τη φλόγα θα συνοδεύουν και στις δυο διαδρομές μοτοσικλετιστές της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων, ποδηλάτες του ομίλου φίλων ποδηλάτου, πρόσκοποι, οδηγοί, μαθητές, εθελοντές αιμοδότες και λαμπαδηδρόμοι των Συλλόγων.

Καλούμε:
– τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις
– τους νέους να πάρουν ενεργά μέρος στην 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, μεταφέροντας σ’ όλους το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος
– τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν στην Περιφέρεια Ηπείρου να αιμοδοτήσουν.
– Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Ιωαννίνων σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στην περιφέρεια Ηπείρου, την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

– Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός.
– Το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν. Δεν πουλιέται, δεν αγοράζεται, δεν παρασκευάζεται. Προσφέρεται από τον υγιή άνθρωπο στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.
– Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
– Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής.
– Μπορούμε ν’ απαλλάξουμε τον εαυτό μας, το φίλο μας, το συγγενή μας, τον άγνωστο συνάνθρωπο που κινδυνεύει, από το άγχος να βρει αίμα όταν το έχει ανάγκη.
– Πρέπει η Πατρίδα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, γιατί μόνο αυτό παρέχει ασφάλεια και ποιότητα στην υγεία.

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υ.Υ.Κ.Α.) του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).

Η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει την «FGAS Φαρμάκης Κ. Α.Ε.» και την «Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε» για τις χορηγίες τους καθώς και το συγκρότημα του Γιώργου Πατσιούρα και του Μιχάλη Μπραχόπουλου που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να συνοδεύσει τα χορευτικά συγκροτήματα στην εκδήλωση.

Διοργάνωση:
– Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας Ιωαννίνων
– Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής Ιωαννίνων
– Σύλλογος Πολύτεκνων Γονέων Ν. Ιωαννίνων
– Σύλλογος Εργολάβων Ηλεκτρ. Έργων Ιωαννίνων – Ηπείρου
– Σύλλογος Θεριακησίου Ιωαννίνων
– Σύλλογος Κουτσελιού Ιωαννίνων
– Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Ιωαννίνων
– Αιμοδοσία Πυροσβεστικής Ηπείρου
– Δημοτ. Τράπεζα Αίματος «Χρυσούλα Χαλούλου» Δήμου Κόνιτσας
– Αθλητικός Όμιλος «ΠΥΡΡΟΣ» ΑμεΑ Ιωαννίνων
– Αστική, μη κερδοσκοπική «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» Πεδινής Ιωαννίνων
– Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρύας Ιωαννίνων
– Σύλλογος ΕΚΑΒ Ηπείρου
– Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ιωαννίνων
– Τμήμα Αιμοδοσίας Αδελφότητας Κραψιτών Ιωαννίνων
– Τράπεζα Αίματος Βουνοπλαγιάς Ιωαννίνων
– Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.)
– Τράπεζα Αίματος Περιφέρειας Ηπείρου (Περιφ. Ενότητα Ιωαννίνων)
– Ομάδα Εθελ. Αιμοδοσίας Υπαλλήλων Υπουργ. Πολιτισμού Ιωαννίνων
– Ομάδα Εθελ. Αιμοδοσίας Δήμου Ιωαννιτών Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Ηλιόκαλης Ιωαννίνων
– Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Ηπείρου
– ΙΚΕΑ Ιωαννίνων
– Μορφωτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου Ιωαννίνων
– Προοδευτικός Σύλλογος Ροδοτοπίου Ιωαννίνων
– Τράπεζα Αίματος ΕΛΤΑ Ηπείρου
– Πολιτιστικός Σύλλογος Λίππας
– Πολιτιστικός Σύλλογος Δωδώνης
– Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεριτσάνων

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμοι Ιωαννιτών – Ζίτσας – Δωδώνης – Κόνιτσας. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρο Ιωαννίνων.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply