Κ. Μπάρκας: “Χορηγία της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στην Ελληνική Αστυνομία”

ΣΥΡΙΖΑΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνυπέγραψε στις 21 Νοεμβρίου 2013 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατατέθηκε προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με θέμα: «Χορηγία της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στην Ελληνική Αστυνομία».

Η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., στο επίσημο περιοδικό της «Μεταλλευτικά Νέα» και συγκεκριμένα στην σελίδα 10 του τεύχους της 7ης Ιουλίου 2013, ισχυρίζεται ότι χρηματοδοτεί τα καύσιμα και την συντήρηση του δημοσίου υλικού της αστυνομίας και άλλων δημοσίων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι “Βασικό μέρος της ανταποδοτικότητας καταλήγει σε δημόσιες υπηρεσίες και στα σώματα ασφαλείας με οικονομική και υλικοτεχνική στήριξη σε κάθε επίπεδο (καύσιμα, ελαστικά, συντήρηση οχημάτων κ.α.)”

Επειδή η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να είναι ανεξάρτητη, να εφαρμόζει τη νομιμότητα με τον ίδιο τρόπο προς όλους και να μην εξαρτάται από χορηγίες ιδιωτικών εταιρειών, καθώς το γεγονός αυτό δύναται να στρεβλώσει την αντικειμενική κρίση και δράση της ΕΛ.ΑΣ. Επειδή επίσης ότι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό και η χρηματοδότηση της ΕΛ.ΑΣ από εταιρείες που έχουν άμεσα συμφέροντα να εξασφαλίσουν την εύνοια ή την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, θέτοντας σοβαρό δεοντολογικό ζήτημα καλούμε τον κ. Υπουργό να τοποθετηθεί.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Υπουργός ερωτάται πώς διασφαλίζεται η νομιμότητα, η ισονομία και η ηθική αποδοχή από τους πολίτες των ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ, που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., δεδομένης της οικονομικής εξάρτησης της ΕΛ.ΑΣ από χορηγίες της ιδιωτικής εταιρείας;

Η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και οι δραστηριότητές της στη Χαλκιδική είναι η αιτία κοινωνικής αναταραχής και διάρρηξης του κοινωνικού ιστού στην περιοχή. Η ΕΛ.ΑΣ, μάλιστα, έχει ήδη επιδείξει επιλεκτική επιβολή της νομιμότητας όσον αφορά τόσο τις παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. όσο και τις αντιδράσεις των πολιτών οι οποίες έχουν αντιμετωπιστεί επανειλημμένα με καταχρηστική και αυθαίρετη βία από την ΕΛ.ΑΣ.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στηρίζοντας τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής εφιστούμε την προσοχή και προειδοποιούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε δοσοληψίες της Ελληνικός Χρυσός με την ΕΛ.ΑΣ. στην κατεύθυνση της υπονόμευσης του αγώνα των κατοίκων ενάντια σε μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας – ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 26820.61585
Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 210.3706259, Φαξ: 210.3706059
barkas@parliament.gr

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply