Κομήτες, αστεροειδείς, πολιτική και άλλα κόλπα

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Δ. ΓιαννακόπουλοςΕπιτέλους, να διαλυθεί ο προηγούμενος μύθος που βασάνιζε την ανθρωπότητα! Τους κομήτες τρέμαμε, από τους αστεροειδείς θα την βρούμε. Μεταφορικά και ειρωνικά το εννοώ. Στην πολιτική το πάω, πού αλλού; Αυτός ο μύθος μάλιστα, έχει κινδυνολογία συμβατή με την «κοινή λογική», που με τόσο κόπο και χρήμα κατασκευάζεται σήμερα στο παγκόσμιο χωριό μας.

Δεν μπορείς, φίλε μου, να τρέμεις την ξαφνική εμφάνιση των λαμπρών κομητών στο πολιτικό στερέωμα και να το παίζεις αδιάφορος για τους αστεροειδείς, επειδή οι τελευταίοι σου μοιάζουν ασήμαντοι και έχουν μικρό αντιληπτικό μέγεθος!

Οι Κομήτες εύκολα αναλύονται και μελετώνται, αν και ποτέ δεν ξέρεις επακριβώς την σύσταση τους και την συμπεριφορά τους, διότι κατά βάθος είναι αθώοι. Μια μαγευτική λάμψη στον ουρανό από μάζες πάγου και σκόνης που ακόμη και δηλητηριώδη αέρια να περιέχουν, αυτά μάλλον ελάχιστα θα μπορούσαν να βλάψουν τον άνθρωπο εξαιτίας της μικρής τους πυκνότητας. Να, το 1910 περάσαμε μέσα από την ουρά του κομήτη του HALLEY, πάθαμε τίποτε;

Θα μου πεις, καλά, κάτσε να δεις τι θα παθαίναμε αν συγκρουόμαστε με τον πυρήνα ενός κομήτη! Α, αυτό πρέπει να το λάβεις υπόψιν, αλλά όχι και να σε τρομάζει! Οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας. Αν είναι σκληρός θα σε διαλύσει, αν είναι τρυφερός θα απολαύσεις την βροχή των μικρομετεωριτών. Ρωτήστε τους ειδικούς, μια και ο Νεύτωνας δεν αδειάζει στις μέρες μας, αλλά φαίνεται οι κομήτες με σκληρότερο σχετικά πυρήνα να αποφεύγουν να συγκρουστούν με την πάρτη μας κατά μέτωπο. Υποψιάζομαι πως δεν θέλουν να χαλάσουν εντελώς την κόμη τους.

Και εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα. Στο κάτω-κάτω, γιατί το πιο αυθεντικό υλικό του ηλιακού συστήματος που φέρει ακέραια τα στοιχεία από τα αρχικά στάδια της ηλιακής νεφέλης, από την οποία ξεκίνησαν οι διεργασίες που οδήγησαν στον σχηματισμό των πλανητών, να εμπλακεί σε μετωπική σύγκρουση με την Γη; Αϊ στο δαίμονα, αν είσαι ικανός να μάθεις κάτι για τον εαυτό σου από την σχέση με τον κομήτη, μελέτησε την κίνηση του και τα μυστικά που σου αποκαλύπτει η ουρά του. Μην ζηλεύεις, μην απορείς άπραγος, μην περιορίζεσαι στον θαυμασμό και το καλαμπούρι της κακιάς ώρας, μελέτησε! Μελέτησέ τους, έχεις να μάθεις πολλά για τις σχέσεις που συγκροτούν και επηρεάζουν την δική σου ύπαρξη και την δομή του κόσμου μας.

Ο αστεροειδής είναι άλλο πράγμα. Άτιμο πράγμα. Σκάει μύτη από εκεί που δεν τον περιμένεις. Δεν τους πάω, γιατί είναι ύπουλοι, επιδιδόμενοι σε πετροπόλεμο, αντικειμενικά υπέρ του καθεστώτος. Αυτοί πάσχουν από προσωπικότητα και επιδιώκουν την καταστροφή για την καταστροφή. Δεν έχουν τσίπα, σας λέω! Τουλάχιστον ο κομήτης θα μπορούσε στην πιο εξτρεμιστική εκδοχή να προκαλέσει μια δημιουργική καταστροφή, ενώ ο αστεροειδής ζημιά και τυφλό τρόμο. Τούτοι είναι κανονικοί τρομοκράτες, κατασκευασμένοι να απορρυθμίζουν απλώς τις βεβαιότητες της ύπαρξης, για να προκαλούν με μεταφυσικό τρόπο ανασφάλεια στην ανθρωπότητα, την οποία έρχονται να εκμεταλλευτούν εκείνοι που ισχυρίζονται πως διαθέτουν την τεχνολογία της γνώσης και την ισχύ για να μας προστατεύσουν. Αρκεί εμείς να είμαστε υπάκουοι και πιστοί σε αυτούς. Να συμμορφωνόμαστε και να ακολουθούμε τις πολιτικές ιεροτελεστίες τους. Αρκεί εμείς να νομιμοποιούμε την ισχύ τους, με διαδικασίες πολιτικώς ορθές, με θρησκευτικό μάλιστα τελετουργικό και χρηματιστηριακή λογική.

Μόδα είναι να πολιτεύεσαι με την κινδυνολογία των αστεροειδών και να λοιδορείς το φαινόμενο των κομητών, ή όσους πιστεύουν στην δημιουργική αξία των κομητών και όχι των πλανητών, ή του ίδιου του ήλιου. Είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι ένα από αυτά τα σκληρά αντικείμενα, ένας αστεροειδής, θα μας χτυπήσει κάποια στιγμή στο μέλλον, λέει ο επιστήμονας, άλλωστε αστεροειδείς πέφτουν στη Γη διαρκώς και δουλειά μας είναι να εξετάσουμε ψύχραιμα και οικονομικά τεχνολογίες αποσόβησης μεγάλων καταστροφών.

«Ορίστε, τι λέει ο ειδικός», σου λέει ο μπερμπάντης πολιτικός: «ζούμε με το πιστόλι στον κρόταφο»! Έλατε για νέα Μνημόνια! Πώς θα γίνει δίχως Μνημόνια και ολοκληρωμένα οικονομικά συστήματα διακυβέρνησης, που θα καταλήγουν στην αρμονία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης της ελίτ των πεφωτισμένων πλανητών και του ήλιου της ολοκληρωμένης χρηματαγοράς, να αποφύγουμε την τελειωτική καταστροφή; Βρε, αν δεν δώσουμε εμείς τα κίνητρα στον επιστήμονα και την πολιτική έμπνευση, νομίζετε πώς ξέρει αυτό το στραβάδι τι να κάνει;

Βρε, έχει φράγκα ο μπατίρης επιστήμονας; Καλά δεν τους βλέπετε που μπουρδολογούν μέχρις ότου παρέμβουμε εμείς οι άνθρωποι της αγοράς και των πολιτικών της αγοράς και τους βάλουμε σε μια σειρά; Τα ίδια κάνανε και στην Γερμανία, αν ενθυμίστε μέχρι την στιγμή που ένας Χίτλερ τους οργάνωσε, τόσο καλά που ζήλεψε και ο Στάλιν, όπως και οι φιλελεύθεροι μαυραγορίτες παντού στον κόσμο. Όχι, ο Χίτλερ είναι κακό πράγμα και ο Στάλιν χειρότερο… αλλά τι όμορφα που τα κάνανε και οι δύο τους στην προσπάθεια να σωθεί ο κόσμος από λογής-λογής κομήτες και την μόνιμη απειλή από αστεροειδείς, σκέφτονται οι σημερινοί Πάτρωνες της ανθρωπότητας.

Προσέξτε τη λύση για να σωθούμε μια και καλή, όπως προτείνεται από τους σύγχρονους κινδυνολόγους: Παίρνουμε τον Κομφούκιο σε μεταμοντέρνα μετάφραση χρηματιστή, την σπίθα του ολοκληρωτικού πνεύματος αρμονίας του Χίτλερ, την μεταρομαντική αισθητική του Στάλιν και συστήνουμε την Δημοκρατία των Πέντε Πλανητών υπό την αιγίδα και ηγεσία του υπέρλαμπρου άστρου που εκμοντερνίστηκε πολιτικά δια του Ολοκαυτώματος. Άλλοι καίγονταν με όλες τις γνωστές έννοιες και αυτός (ο ήλιος) δροσίζονταν από το μοναδικό αναζωογονητικό αεράκι της αναδιοργάνωσης των αγορών, του εμπορίου, των συνόρων, των θρησκειών και της πολιτικής ηθικής.

Ένας άλλος ιμπεριαλισμός ανέτειλε, στέλνοντας τους Γάλλους και τους Βρετανούς για πάντα στην ιστορία. Ο εικονικός ήλιος (ο Τραπεζίτης για όσους δεν το κατάλαβαν) ανέλαβε την διοίκηση του σύμπαντος και την ευθύνη της διατήρησης της σταθερότητάς του. Καλά τα πήγε μέχρι τη στιγμή που άρχισαν να χαλάνε τις τροχιές τους οι πλανήτες – την αιτία στο επίπεδο της πολιτικής οικονομίας την εξήγησε μια χαρά ο Μαρξ. Εδώ πλέον δεν είχαμε να κάνουμε με απλές μεταδιπολικές διευθετήσεις με το αιτιολογικό των τοπικών ανθρωπιστικών καταστροφών. Εδώ, σου λέει, αν δεν παρέμβουμε σήμερα να ξαναοργανώσουμε το ηλιακό σύστημα και να δώσουμε κύρος στους πλανήτες, σταθεροποιώντας τις τροχιές τους δια της αναδιάρθρωσης των δορυφόρων τους, υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής, σαν και αυτή που θα μπορούσε να προκαλέσει ένας μεγάλος αστεροειδής! Και ακόμη χειρότερα να πέσει ο ένας πλανήτης πάνω στον άλλο!

Ορίστε και ο συμβολισμός! Δεν πιστεύω πως θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο. Και το σοκ διαθέτει και από δέος καλά τα πάει. Άρα, δώστα όλα για να φτιάξουμε μια νέα απειλή από το διάστημα σε αναλογία με εκείνην της τρομοκρατίας α λα Μπιν Λάντεν. Να μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε αντιδραστική πολιτική με την απειλή των αστεροειδών του διαστήματος, παράλληλα με την κατασκευασμένη απειλή από τους γήινους αστεροειδείς. Όσο για τους κομήτες, η νέα τακτική είναι να τους εξομοιώνουν με την «όμορφη τρέλα», που όσο βρίσκεται σε απόσταση από την ηγεσία προσφέρει θέαμα, ενώ αν τύχει και πλησιάσουν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται δραστικώς.

Η πολιτική τεχνολογία της σήμερον δεν στοχεύει στην αντιμετώπιση των αστεροειδών αλλά στην αντιμετώπιση των κομητών. Τούτοι απειλούν πράγματι την σταθερότητα των «πλανητών» και του «ήλιου» τους, διότι οι άτιμοι μεταφέρουν τα υλικά της απομυθοποίησης ολοκλήρου του συστήματος ηγεμονίας τους. Για σκέψου αυτά να αποκρυσταλλωθούν ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Γής! Ούτε σαν σκέψη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό…

Και μετά έρχεται αυτός ο Πολ Κρούγκμαν και δηλώνει στο Bloomberg έκπληκτος από το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει βγει ακόμα από το ευρώ. Έλα παναγία μου, δεν κατάλαβε πως η Ελλάδα αποτελεί τον αστεροειδή που εμφανίζεται ως απειλή για το ευρώ; Αν η Ελλάδα είχε συγκρουστεί ήδη με το Ευρώ δεν θα είχε καταρρεύσει το σύστημα (ηγεμονίας και τραπεζικό), αλλά οι πολιτικές που οργανώνονται πάνω σε αυτήν απειλή.

Μα, το οικονομικό και πολιτικό σύμπαν στις μέρες μας στηρίζεται ακριβώς σε αυτές τις απειλές, για να μπορέσει να εναρμονίσει τις τροχιές των «πλανητών» σε νέα βάση υπό την εναλλακτική ηγεμονία του «ήλιου», εν όψει μιας νέας περιόδου για την ανθρωπότητα, όπου φωτεινή «ουρά» θα αποκτούν εικονικά/πολιτικά οι αστεροειδείς, ενώ θα συσκοτίζεται απολύτως η παρουσία των κομητών. Το Greek-exit, Πολ μας, είναι πολιτικό στρατήγημα και διαδικασία, δεν είναι στατική οικονομική κατάσταση. Υπομονή λοιπόν…

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply