Κοινή δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για ξεπούλημα της ΑΤΕ

Οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς, Όλγα Γεροβασίλη και Κώστας Μπάρκας σε σχέση με το διαμελισμό της Αγροτικής Τράπεζας και την εκχώρηση του υγιούς κομματιού της δημόσιας ΑΤΕ στην ιδιωτική τράπεζα Πειραιώς, καθώς και την διαδικασία ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«« Πρόκειται για μείζον έγκλημα που θα επηρεάσει αρνητικά το μέλλον ολόκληρου του ελληνικού λαού αφού, στην ουσία, η Αγροτική Τράπεζα, εκτός από περιουσία του ελληνικού λαού (97% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και παράγοντα διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού.

Η Αγροτική Τράπεζα, η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας, πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών, ενώ τα κεφάλαια που χρειάζεται αφορούν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών ζημιών τους.

Η Αγροτική είναι κερδοφόρος και βιώσιμη, τουλάχιστον σε ορίζοντα τριετίας. Επιπλέον, διαθέτει 500 καταστήματα σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις πιο απομονωμένες γωνιές της ελληνικής γης, που, αν κλείσουν, θα επηρεάσουν αρνητικά τις ήδη δοκιμαζόμενες από την κρίση τοπικές κοινωνίες. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην Ήπειρο, η ενέργεια αυτή συνδέεται άρρηκτα με το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, καθώς όπως όλα δείχνουν, επιχειρείται – κατά παράβαση ακόμη και του καταστατικού της – το ουσιαστικό ξεπούλημά της και η πλήρης ιδιωτικοποίησή της με τραγικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας και συνολικά την αγροτική παραγωγή.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι ενέργειες αυτές θα μας βρουν με όλες μας τις δυνάμεις ΑΠΕΝΑΝΤΙ, προκειμένου να ακυρώσουμε το ξεπούλημα της ΑΤΕ, καθώς και την απαξίωση και ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ που αποτελεί κρίσιμο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής και διασφαλίζει τον μόχθο των Ηπειρωτών παραγωγών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ της Ηπείρου συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων της ΑΤΕ και της ΔΩΔΩΝΗΣ, στον αγώνα των κτηνοτρόφων της περιοχής μας. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ διοργανώνει αύριο Τρίτη 31 Ιουλίου στην αίθουσα γερουσίας της Βουλής (10.00-14.00) επείγουσα διαβούλευση με εκπροσώπους συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων και φορείς της ΤΑ προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έχει ζητήσει την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του θέματος στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Η υπόθεση της ΑΤΕ και της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ δεν είναι θέμα κάποιων επαγγελματικών ομάδων, είναι υπόθεση όλων μας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμιά τρόικα να μας στερήσει το μέλλον.

Οι βουλευτές:
Χρήστος Μαντάς, βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Κώστας Μπάρκας, βουλευτής Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ »»

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply