Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας: Προβολή ταινίας

ΚινηματογράφοςΗ Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας θα προβάλει εκτάκτως την Κυριακή 10 Μαρτίου ώρα 7.00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας με γενική είσοδο 4 Ευρώ την ταινία «Όλα τα αόρατα παιδιά». Επτά διαφορετικές ιστορίες από επτά διαφορετικούς σκηνοθέτες απαρτίζουν το κινηματογραφικό κολάζ του “All the Invisible Children.”

Από τους σκηνοθέτες ζητήθηκε να εστιάσουν στο πρόβλημα των παιδιών τα οποία είναι περιθωριοποιημένα, καταπιεσμένα, θύματα εκμετάλλευσης.

Ο Mehdi Charef για την Αφρική, ο Emir Kusturica για τη Σερβία-Μαυροβούνιο, ο Spike Lee για τις ΗΠΑ, η Katia Lund για τη Βραζιλία, ο Tony Scott για τη Μεγάλη Βρετανία, ο Stefano Veneruso για την Ιταλία και ο John Woo για την Κίνα.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που έκανε την πρεμιέρα του στο τελευταίο φεστιβάλ της Βενετίας και υλοποιήθηκε με τη στήριξη της UNICEF, του UN World Food Programme και του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Mehdi Charef βάζει στο ‘Tanza’ τον μικρό του ήρωα μπροστά στο δίλημμα να βάλει ή να μη βάλει βόμβα σε ένα σχολείο.

Ο Emir Kusturica στο ‘Blue Gupsy’ στρέφει το ενδιαφέρον του σε ένα νεαρό αγόρι που αποφυλακίζεται από το αναμορφωτήριο για να ξαναβρεθεί σε έναν κόσμο που τον σπρώχνει στην παρανομία.

Ο Spike Lee στο ‘Jesus Children Of America’ εστιάζει σε μια νεαρή έφηβη που μαθαίνει ότι, κατά τη γέννα της κληρονόμησε από τη ναρκομανή μητέρα της τον ιό του AIDS.

Η Katia Lund στο ‘Bilu and Joao’ παρακολουθεί μια μέρα στη ζωή δύο φτωχών παιδιών που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στους δρόμους του Σάο Πάολο.

Ο Tony Scott και η κόρη του Jordan στο ‘Jonathan’ βάζουν έναν κουρασμένο και στα πρόθυρα της τρέλας φωτογράφο να ανακαλύπτει ξανά τη χαρά της ζωής μέσα από τα παιδιά.

Ο Stefano Veneruso στο ‘Ciro’ υπενθυμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παιδική ψυχή όταν αναπτύσσεται σε υποβαθμισμένες, τσιμεντένιες συνοικίες γεμάτες εγκληματικότητα και οργή και τέλος, ο John Woo στο ‘song Song And Little Cat’ μιλά για την ελπίδα μέσα από το παράδειγμα δύο μικρών κοριτσιών.

Οι παραγωγοί της ταινίας διέθεσαν μέρος των εσόδων στο ταμείο “All the Invisible Children” (UNICEF, Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού, Επιτροπή Αναπτυξιακής Βοήθειας). Και οι 8 σκηνοθέτες δούλεψαν χωρίς αμοιβή καθώς και οι τραγουδίστριες Tina Turner και την Elisa προσφέρθηκαν εθελοντικά.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply