Καχριμάνης: Όργανο για τις κοινωνικές δομές

Την προγραμματική θέση της «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» για την ίδρυση ενός περιφερειακού οργάνου για την κοινωνική μέριμνα, ανέπτυξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας, τη Δευτέρα το βράδυ,  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηγουμενίτσας.

«Η αιρετή Περιφέρεια – τόνισε –  πρέπει να λάβει ειδική μέριμνα για τις κοινωνικές δομές, οι οποίες προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε μεγάλες κατηγορίες του πληθυσμού μας. Όπως  όλοι διαπιστώνουμε, σήμερα η Πολιτεία δεν μπορεί να τις συνδράμει και να τις στηρίξει ουσιαστικά, με αποτέλεσμα αρκετές από αυτές να βρίσκονται στον αέρα.  Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι καθοριστικός και είναι πεδίο στο οποίο μπορούν να δράσουν από κοινού και οι δύο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης, ώστε να δημιουργήσουμε μια ομπρέλα προστασίας προς όλους εκείνους που χρειάζονται στήριξη. Στην κατεύθυνση αυτή, σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός Περιφερειακού συντονιστικού οργάνου, το οποίο, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, θα συνεργαστεί με  όλες τις κοινωνικές δομές που υπάρχουν στους τέσσερις νομούς».

Νωρίτερα ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη και υποψήφιους συμβούλους, είχε επισκεφτεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Το Εργαστήρι» και το γραφείο του Συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματικό ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις και τα προβλήματά τους και στη συνέχεια τους ανέπτυξε τις θέσεις της «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» για την κοινωνική μέριμνα.

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης επισκέφτηκε επίσης το Επιμελητήριο, τον ΟΛΗΓ, τον ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, όπου ενημερώθηκε για τα έργα που υλοποιούνται στο Νομό, από το Νομάρχη κ. Βασίλη Γιόγιακα.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply