Καχριμάνης: Στηρίζουμε τον αγώνα κατά των ναρκωτικών

Τη Mονάδα Συµβουλευτικής και Eπανένταξης Iωαννίνων του ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την υπ. αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη και υπ. περιφερειακούς συμβούλους, μέλη του τομέα Υγείας της «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Κατά τη συνάντηση με τον επιστημονικό υπεύθυνο  της Μονάδας  κ. Ιωάννη Παπαχρήστου και στελέχη του κέντρου, υπήρξε εκτενής συζήτηση για το έργο και την πορεία της  Μονάδας στα Γιάννινα, καθώς και για την αναγκαιότητα δημιουργίας και τέταρτης δομής, που αφορά την Κοινότητα Διαμονής.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και νυν νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης,  εξέφρασε την ικανοποίηση για το έργο και τα αποτελέσματα της Μονάδας στην τριετή λειτουργία της στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ υπογράμμισε ότι θα ζητήσει εκ νέου την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της πρώην Γαλακτοκομικής Σχολής Κατσικά για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αλεξ. Καχριμάνη έχει ως εξής:

«Από την σημερινή ενημέρωση που είχα από τον κ. Ι. Παπαχρήστου και τα άλλα στελέχη της Μονάδας, νοιώθουμε ικανοποίηση για τις πρωτοβουλίες που ως Νομαρχιακή Αρχή αναλάβαμε, για να ιδρυθεί παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στα Γιάννινα, τη λειτουργία του οποίου έμπρακτα  στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε. Μέχρι τώρα περισσότεροι από 550 γονείς χρηστών και περισσότεροι από 300 χρήστες έχουν απευθυνθεί και έχουν ζητήσει βοήθεια από τη Μονάδα. Αριθμοί που δείχνουν το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει σ΄ όλη την Ήπειρο, καθώς και την τεράστια οικονομική επιβάρυνση που θα είχαν οι οικογένειές τους, αν δεν λειτουργούσε η Μονάδα στα Γιάννινα.

Με μεγάλη χαρά μάλιστα πληροφορηθήκαμε επίσης ότι 20 από τους ασθενείς  – χρήστες, μετά από 2,5 περίπου χρόνια παρακολούθησης του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ, είναι έτοιμα για πλήρη επανένταξη. Ωστόσο υπάρχει μια ακόμη εκκρεμότητα, που αφορά την ίδρυση και λειτουργία κοινότητας διαμονής, ώστε να μην αναγκάζονται ασθενείς που ολοκληρώνουν την θεραπεία τους, να μεταβαίνουν, για το σκοπό αυτό με τεράστιο κόστος και ταλαιπωρία, σε Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

Ως Νομαρχιακή Αρχή, έχουμε ζητήσει εδώ και χρόνια την παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Γαλακτοκομικής Σχολής Κατσικά. Επαναφέρουμε το αίτημά μας, προς τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση να κάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή από 1ης Ιανουαρίου η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για να καταστεί λειτουργικό το κτίριο. Θέλω επίσης να προσθέσω ότι η συνδρομή μας, προς το ΚΕΘΕΑ, είναι ανεξάρτητης αυτής προς το Συμβουλευτικό Σταθμό Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), δομή που είναι εξίσου χρήσιμη για τον τόπο μας. Θέλω να συγχαρώ το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ για το σημαντικότατο έργο που προσφέρει στην κοινωνία της Ηπείρου, όπως επίσης και τους εθελοντές που σε καθημερινή βάση στηρίζουν την προσπάθεια αυτή».

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply