Καχριμάνης: “Στα λόγια αντιπαραθέτουμε τα έργα μας”

Εκτενή αναφορά στο έργο που έχει επιτελεστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων  στο Λεκανοπέδιο και ειδικότερα στην περιοχή των Δήμων Παμβώτιδας και Ανατολής  έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την διάρκεια περιοδείας του στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

«Είναι ένα έργο πλούσιο, σύνθετο και πολυσχιδές. Ανεγέρθηκαν σύγχρονα διδακτήρια και ετοιμάζονται νέα.  Έγιναν βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, διαπλατύνσεις σε ορισμένα επικίνδυνα σημεία του, όπως στο Κουτσελιό – Χαροκόπι, κατασκευάστηκε η παράκαμψη Χαροκοπίου, ξεκίνησε η ανακατασκευή και διαπλάτυνση του οδικού δικτύου Κατσικά – Κουτσελιού, Κατσικά – Δροσοχωρίου και έπεται συνέχεια. Αποκαταστάθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, σε νέα σπίτια, οι οικογένειες που είχαν μείνει άστεγες από την κατολίσθηση στο Χαροκόπι. Αναπλάστηκε και παραδόθηκε στη χρήση των πολιτών η παραλίμνια περιοχή Ανατολής – Κατσικά, που αποτελούσε περιβαλλοντική «πληγή» για τη λίμνη.  Αναστηλώνεται η Μονή Τζώρας και η Μονή Ηλιόκαλης. Αναλήφθηκε πρωτοβουλία και μετά από δεκαετίες καθαρίστηκαν οι αποστραγγιστικές αύλακες, στηρίχτηκε ο πρωτογενής τομέας και πολλά άλλα»,  είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, για να προσθέσει ότι σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία ανελήφθη πρωτοβουλία για τη δρομολόγηση παρεμβάσεων για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου της Καστρίτσας. «Στα λόγια, την αόριστη και άκρατη υποσχεσιολογία, στο μηδενισμό, εμείς απαντούμε με έργα», κατέληξε.

Αναφερόμενος στην οριοθέτηση της Λίμνης στην περιοχή Καστρίτσας – Λογγάδων, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις  βάσει των αντικειμενικών δεδομένων που υπάρχουν. Εάν, πρόσθεσε,  μέχρι τέλους του χρόνου, δεν γίνει επανόρθωση της οριοθέτησης από την Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου, όπως είχε δεσμευτεί η νυν περιφερειάρχης, αυτή θα προωθηθεί το νέο έτος με την ανάληψη, από την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη», της διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας.

Συνδέσεις και κόμβοι Εγνατίας

Εκτενής συζήτηση έγινε με τους κατοίκους για την Εγνατία Οδό, τους κόμβους και τα διόδια. «Όπως γνωρίζετε ο σχεδιασμός των κόμβων και της χωροθέτησης των σταθμών διοδίων έγινε πολύ πριν αναλάβει τη διοίκηση της Ν.Α.Ι. η σημερινή νομαρχιακή αρχή. Τότε δυστυχώς, δεν έγιναν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και ο απαραίτητος σχεδιασμός. Σήμερα, προεκλογικά, μαθαίνουμε ότι κάποιοι, αγωνίστηκαν «πολύ» για να γίνουν οι κόμβοι της Τύριας και του Περιστερίου.  Όλως παραδόξως τους διέφυγε η σημασία των κόμβων   στο  Λεκανοπέδιο, τόσο  αυτού με την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών, όσο και για τους άλλους που αποδεδειγμένα χρειάζονται. Δεν είχαν προνοητικότητα; Δεν είχαν περισσότερες δυνατότητες; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και δεν μπορεί σήμερα οι ίδιοι να γίνονται τιμητές των πάντων, δεν μπορούν να πείσουν  ούτε έναν πολίτη ότι έχουν μαγικές λύσεις για την ανάπτυξη του τόπου.

Αντίθετα, πρέπει πρώτα να  δώσουν εξηγήσεις γιατί, αφού διετέλεσαν επί χρόνια σε κυβερνητικές θέσεις, αφού είχαν τη δυνατότητα άσκησης πίεσης μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, παρέμειναν θεατές και ξαφνικά σήμερα θυμούνται ότι έχουν για όλα  θέσεις και λύσεις.   Από την πλευράς μας καταβλήθηκαν προσπάθειες, αγωνιστήκαμε, κάναμε προτάσεις και ξεκινήσαμε ήδη τις διαδικασίες για την σύνδεση της Εγνατίας οδού με το Βορειοδυτικό τμήμα του Λεκανοπεδίου, με την κατασκευή σε πρώτη φάση του δρόμου από Αμφιθέα προς Λυκόστομο. Με την τελική απόφαση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε., είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε  στη  συνέχιση του υπολοίπου τμήματος που θα καταλήγει στον οδικό άξονα και στην ανακατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου».

Μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη και υποψήφιους συμβούλους του, επισκέφτηκε τα Δ. Δ. Νεοκαισάρειας, Μπάφρας, Ανατολής, Κατσικάς, Κουτσελιού, Χαροκοπίου, Καστρίτσας, Δροσοχωρίου, Βασιλικής, Λογγάδων.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply