Καχριμάνης στην Άρτα: Στήριξη αγροτικής – αλιευτικής παραγωγής

Με επίσκεψη στους θεσμικούς φορείς, συζητήσεις με κατοίκους της πόλης της Άρτας, δημοτικών διαμερισμάτων και ομιλία στο Δ. Δ. Κομποτίου, συνέχισε την προεκλογική του περιοδεία στο Νομό, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Παππά και υποψήφιους συμβούλους, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, άκουσε τις  απόψεις και τα προβλήματα που του τέθηκαν και παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις, κατά κλάδο, της «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Εκτενής συζήτηση έγινε για τα αγροτικά ζητήματα και μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, τόνισε τα εξής:

«« Στηρίζουμε τους ανθρώπους του μόχθου. Θέλουμε η Άρτα να παράγει και ποιοτικά και ποσοτικά προϊόντα. Γνωρίζουμε ότι οι τιμές είναι χαμηλές. Εκτός από  την προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να υπάρξει βελτίωσή τους, είναι απαραίτητο να γίνουμε  ανταγωνιστικοί. Η δική μας δέσμευση είναι να προωθήσουμε όλες τις  αναγκαίες υποδομές για την άρδευση, αλλά και τα συμπληρωματικά έργα που απαιτούνται για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του κάμπου, τα οποία έχουν καθυστερήσει για πολλά χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι, στο πλαίσιο της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης,  να αλλάξουμε και θα αλλάξουμε την τύχη του νομού της Άρτας». Κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση και μέλη της Ένωσης Αλιευτικών Συνεταιρισμών Κορωνησίας & Καλογερικού, ο κ. Καχριμάνης, τέθηκαν επί τάπητος και όλα τα προβλήματα που αφορούν  τους αλιείς της περιοχής.

«Είναι γεγονός, τόνισε μεταξύ άλλων ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, ότι τα προβλήματα έρχονται από μακριά. Θα πρέπει να αντιστρέψουμε τη σημερινή εικόνα και τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί για τον Αμβρακικό. Να τον καταστήσουμε συνώνυμο των ποιοτικών και επώνυμων τοπικών αλιευτικών προϊόντων. Υπάρχουν οι δυνατότητες, αρκεί βέβαια να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.  Η αιρετή Περιφέρεια θα συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την εκβάθυνση του κόλπου στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας και τις απαραίτητες διευθετήσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση άλλων, μικρότερων, προβλημάτων. »»

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply