Ιωάννινα: 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας

Σε Προσήλιο και Γιάννενα το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας:

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 θα έρθουν στην περιοχή των Ιωαννίνων οι βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στους σινεφίλ και γενικότερα τους λάτρεις του πολιτισμού θα προσφέρει η συνεργασία τριών φορέων: του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσηλιωτών Ιωαννίνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου “Τα Πατήματα” και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Ο αριθμός συμμετοχών (176 ταινίες), οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι δημιουργοί (49 χώρες) καθώς και η ποιότητα των ταινιών καταδεικνύουν την καθολική αναγνώρισή του Φεστιβάλ από τους ανεξάρτητους δημιουργούς, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Φεστιβάλ διανύει αισίως το 12ο χρόνο του αλλά έχει αφήσει προ πολλού πίσω του… τα εφηβικά προβλήματα! Εστίες παραγωγής πολιτισμού, όπως το εν λόγω Φεστιβάλ, κατέχουν ξεχωριστό ρόλο ως πολιτικές πρακτικές. Γενούν ερωτήματα και κινητοποιούν το θεατή να προβληματιστεί για την ουσία, την τεχνική, τη φόρμα, την ηθική και εν γένει το ρόλο της τέχνης όχι μόνο συγχρονικά αλλά και διαχρονικά.

Για πρώτη φορά στο νομό και με δωρεάν είσοδο θα γίνουν προβολές τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και στο χωριό Προσήλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Την Παρασκευή 23/09 θα προβληθούν τρεις ταινίες στον αίθριο χώρο του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ιωαννίνων, επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ενώ την επόμενη ημέρα η δράση θα μεταφερθεί στο όμορφο χωριό Προσήλιο, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, με ακόμα τρεις ταινίες.

Οι έξι ταινίες που θα προβληθούν είναι ελληνικές παραγωγές που διακρίθηκαν ανάμεσα σε δεκάδες και περιλαμβάνουν μικρού μήκους, μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ. Χορηγοί της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η εταιρία courier ΤΝΤ καθώς και το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.). Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν τις επόμενες ημέρες ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις διαδικτυακές σελίδες των φορέων: www.prosilio.org, www.tapatimata.gr.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply