Ιωάννινα: Πανελλήνιο Παιδαγωγικό Συνέδριο

Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος (Π.Ε.Ε.) με θέμα «Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα» διοργανώνεται στην πόλη των Ιωαννίνων το τριήμερο από την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012.

Η πανηγυρική έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό κέντρο «ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και οι εισηγήσεις θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή στα αμφιθέατρα και τις αίθουσες της Σχολής Επιστημών Αγωγής.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από: την «Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος» (Π.Ε.Ε.), το «Εργαστήριο Διδακτικής και Σχολικής Παιδαγωγικής » του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης» (Π.Τ.Δ.Ε..) και από το «Τοπικό παράρτημα Ηπείρου της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος» (Π.Ε.Ε.).

Οι εισηγήσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στο συνέδριο εντάσσονται στις παρακάτω Θεματικές Ενότητες: Εκπαιδευτική Έρευνα, Προσχολική Παιδαγωγική, Σχολική Παιδαγωγική, Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί: Βασική κατάρτιση, Επιμόρφωση–Μετεκπαίδευση, Εκπαιδευτική Πολιτική. Οργάνωση, Διοίκηση και Οικονομία της Εκπαίδευσης, Διδακτική Μεθοδολογία: Αναλυτικά Προγράμματα, Σχολικά εγχειρίδια, Διδακτικά αντικείμενα, Αξιολόγηση, Παιδαγωγική Ψυχολογία: Μάθηση και Διδασκαλία, Παιδαγωγική Αλληλεπίδραση, Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή – Δυσκολίες Μάθησης, Φιλοσοφία της Παιδείας, Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, Διά βίου Μάθηση-Εκπαίδευση Ενηλίκων, Διαπολιτισμική Αγωγή, Συγκριτική Παιδαγωγική, Ιστορία της Παιδαγωγικής και της Εκπαίδευσης.

Οι εισηγητές/τριες, που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο και είναι περίπου 270 επιστήμονες, είναι μέλη ΔΕΠ ελληνικών Πανεπιστημίων, ερευνητές/τριες ελληνικών και διεθνών Ινστιτούτων καθώς και παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

Στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου που θα γίνει την Παρασκευή 2/11/2012, ώρα 18.00 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο Κάρολος Παπούλιας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχουν κληθεί να παραστούν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, οι αρχές της πόλης των Ιωαννίνων καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων των εκπαιδευτικών.

Στο συνέδριο μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, φοιτητές, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδας www.pee.gr, στα e-mail: thbakas@cc.uoi.gr, 8syn@cc.uoi.gr

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply