Ιωάννινα: Ο “Δον Ζουάν” στο θέατρο Ε.Η.Μ.

Ο Δον Ζουάν επιστρέφει… Ο γνωστός μας ήρωας μέσα από την εικόνα του «άπιαστου» αρσενικού, – εικόνα, η οποία έχει εμπνεύσει πάρα πολλούς σημαντικούς συγγραφείς και φιλοσόφους, που έχουν δημιουργήσει τον «αξεπέραστο μύθο» του -, μετά από την περιπλάνηση μιας ζωής, ευάλωτος ανήμπορος, ενοχικός για την συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, επιστρέφει για να επανορθώσει…

Το έργο είναι μια διασκευή του Γιώργου Κιμούλη που βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ούγγρο-Γερμανού συγγραφέα Έντεν φον Χόρβατ. Μια μοναδική αλληγορία που έρχεται να παραλληλίσει την έννοια της καταστροφής που βιώνει ο ήρωας, με οποιανδήποτε καταστροφή, πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή αρρώστια…

Ο Δον Ζουάν είναι ο μόνος επιζών άνδρας ενός ναυαγίου, που «ξυπνάει», σ’ έναν κόσμο που καταρρέει, ανήμπορος, σε ένα χειρουργικό κρεβάτι ενός παλιού εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου σε κάποιο νησί. Επτά νοσοκόμες, επτά γυναίκες που έχει πληγώσει στο παρελθόν και στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η συγνώμη του σ’ ολόκληρο το γυναικείο φύλο, καλούνται να τον περιθάλψουν!

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα την Δευτέρα 2 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, και θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

– Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Κατερίνα Γερονικολού, Δομνίκη Μητροπούλου, Παρασκευή Κατσάνη, Άννα Έλενα, Βασιλική Μπισαράκη.
– Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
– Σκηνικά: Pawel Dobrzycki
– Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
– Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
– Κινησιολογική Επιμέλεια: Έλενα Γεροδήμου
– Video: Δημήτρης Ζώγκας
– Βοηθοί Σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης, Κων/νος Κυριακού
– Δ/νση Παραγωγής: Παναγιώτης Πάντος

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
– Γενική είσοδος: 17 ευρώ
– Φοιτητές-Μαθητές: 12 ευρώ
– Ώρα έναρξης: 21.15 Δευτέρα 30 Ιουλίου – Θέατρο ΕΗΜ (ΦΡΟΝΤΖΟΣ)

– Προπώληση εισιτηρίων:
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ROCK SHOP
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΡΙΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply