Ιωάννινα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς

ΙωάννιναΜε αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια θα γίνουν οι εγγραφές στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών. Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα, ξεκαθάρισε ότι ο δήμος έχει χωριστεί σε τομείς και τα γεωγραφικά όρια για την παραλαβή των αιτήσεων θα τηρηθούν απαράβατα.

Έτσι θα αποφευχθούν φαινόμενα να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός νηπίων σε συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς και όχι σε αυτούς που βρίσκονται κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας των γονιών τους.

Η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουλίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά, στους παιδικούς σταθμούς από τις εννέα και μισή το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Για τον παιδικό σταθμό Βοτανικού, ο οποίος θα ξεκινήσει τη λειτουργία του κατά τη νέα σχολική χρονιά οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται είτε στα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ, είτε στον 5ο παιδικό σταθμό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Τσουμάνης, τα πρώτα αποτελέσματα, δηλαδή οι λίστες αξιολόγησης και μοριοδότησης θα ανακοινωθούν στις 19 Ιουλίου.

Από τις 22 και μέχρι τις 29 Ιουλίου θα υποβληθούν ενστάσεις.

Τα τελικά αποτελέσματα θα είναι γνωστά περίπου στις 15 Αυγούστου, με δεδομένο ότι μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ. Αυτή τη στιγμή, όπως τόνισε ο κ. Τσουμάνης, ο Δήμος δεν γνωρίζει ούτε το ύψος της επιχορήγησης, ούτε τον αριθμό των ωφελούμενων.

Το όριο της ηλικίας των παιδιών που θα φιλοξενηθούν είναι από 18 μηνών μέχρι δυόμισι ετών στους βρεφικούς και από δυόμισι ετών μέχρι την εγγραφή τους στα νηπιαγωγεία για τους παιδικούς σταθμούς.

Οι γονείς θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο σταθμό που ανήκουν σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού και τη διεύθυνση κατοικίας.

«Όλοι θα πάνε στον τόπο κατοικίας τους. Τα στοιχεία θα ελεγχθούν και αν διαπιστωθεί ότι έγινε προσπάθεια εξαπάτησης των υπηρεσιών τα παιδιά δεν θα γίνονται δεκτά. Είναι αδιανόητο να συγκεντρώνονται σε δύο παιδικούς σταθμούς πάνω από εξακόσιες αιτήσεις και σε άλλους να μην ξεπερνούν τις 25» τόνισε ο κ. Τσουμάνης.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ επεσήμανε ότι τα τροφεία μένουν σταθερά και είναι αυτή τη στιγμή τα χαμηλότερα στην Ελλάδα.

Καυτηρίασε ωστόσο τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο ΕΣΠΑ όπως και τη συνεχή μείωση πόρων στην επιχορήγηση διάφορων κοινωνικών δομών, γεγονός που δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply