Ιωάννινα: Επίσκεψη Τούρκων Εκπροσώπων Τουρισμού

Σημαντικά οφέλη από τη παρουσία της αποστολής των 26 Τούρκων Εκπροσώπων Τουρισμού και δημοσιογράφων στα Ιωάννινα:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σημαντική επίσκεψη 26 Τούρκων Εκπροσώπων Τουρισμού – Tour Operators και δημοσιογράφων που επισκέφτηκε τα Ιωάννινα, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών προς την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, Τουρκίας (TURSAB).

Στόχος της επίσκεψης ήταν η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία προς την περιοχή μας επιχειρώντας άνοιγμα στην Τουρκική αγορά και προσέλκυση επισκεπτών μέσω των ταξιδιωτικών πρακτόρων της γείτονας χώρας.

Το βασικό πρόγραμμα της επίσκεψης συμπεριελάμβανε αφενός μεν ξεναγήσεις στα αξιοθέατα και την αγορά της πόλης καθώς και διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης παρουσίασης του «Τουριστικού προϊόντος» της περιοχής αλλά και συναντήσεις Β2Β με τοπικούς συναδέλφους και Ξενοδόχους.

Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και οι εκπρόσωποι του Τουρισμού, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη, του Δημάρχου κ. Φ. Φίλιου, του Αντιδημάρχου κ. Ν. Γκόλα, του δημοτικού συμβούλου κ. Β. Χήτου, του Ειδικού Συμβούλου κ. Σ. Ζέρβα και του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, κ. Κ. Βλάχου & Γ. Τάσιου αντίστοιχα, ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που παρουσιάζουν τα Ιωάννινα, ο Ν. Ιωαννίνων & ευρύτερα η περιοχή της Ηπείρου, όσον αφορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις υποδομές, τα αξιοθέατα, καθώς και τις γαστρονομικές προτάσεις με τα τοπικά προϊόντα, τη διασκέδαση – ψυχαγωγία κ.α.

Όπως τονίστηκε στις δηλώσεις που έγιναν από όλες τις πλευρές, θεωρείται σίγουρο ότι ως αποτέλεσμα της επίσκεψης αυτής θα υπάρξουν άμεσα οφέλη επιχειρηματικών και πολιτιστικών συνεργασιών, γιατί τα Ιωάννινα & η Ήπειρος ευρύτερα αποτελεί αναμφισβήτητα έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό Τουριστικό προορισμό με πολλαπλές εναλλακτικές επιλογές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σημείο αναφοράς για τον Τουριστικό χάρτη.

Η επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τις παρακάτω αναφερόμενες Διευθύνσεις Οργανισμών και Φορέων για τη μεγάλη και πολύτιμη συμβολή των στην όλη οργάνωση υποδοχής, ενημέρωσης και φιλοξενίας της Τουρκικής αποστολής: Τη Δ/νση του Ξενοδοχείου Du Lac, τη Δ/νση του Ξενοδοχείου «Grand Serai», τη Δ/νση του Ξενοδοχείου «Epirus Lux Palace», τη Δ/νση του Συγκροτήματος «Φρόντζου Πολιτείας», τη Δ/νση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, την Αστυνομική Δ/νση Ιωαννίνων, τη Δ/νση της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Μνημείων, τη Δ/νση της ΙΒ’ ΕΠΚΑ, τη Δ/νση του Δημοτικού Μουσείου Ιωαννίνων, τη Δ/νση του Μουσείου Αλή Πασά στη Νήσο Ιωαννίνων, τη Δ/νση του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, τον Πρόεδρο και τη Δημοτική Ενότητα της Νήσου Ιωαννίνων, τη Δ/νση της Δημοτικής Αστυνομίας του Δ.Ι. και τη Δ/νση Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δ.Ι.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply