Ιωάννινα: Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΣΥΡΙΖΑΑνοιχτή εκδήλωση – συζήτηση «Η οικονομική πολιτική της αριστεράς σε συνθήκες κρίσης» (Ομιλητής: Ευκλείδης Τσακαλώτος) τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 20.00 το βράδυ στη αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΗΜ:

«« Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Αφού ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία θα προσγειωθώ στην πραγματικότητα που ζούμε. Όχι την εικονική που μας παρουσιάζουν οι κυβερνητικοί εταίροι όχι τη μαγική εικόνα που μας δείχνουν και ποτέ δεν την είδαμε κι ούτε θα τη δούμε αλλά τη σκληρή, αυτή που ζούμε όλοι μας.

Κι η πραγματικότητα είναι μία και δεν κρύβεται. Η ανεργία κάθε μέρα αυξάνεται. Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου μιλάνε για 27%,με δυο στους τρεις νέους εκτός εργασίας.

Με συνοπτικές διαδικασίες την Κυριακή των Βαΐων, με την ψήφο τους, δρομολογούν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο.

Ξεπουλούν σκανδαλωδώς δημόσιες επιχειρήσεις, φέρνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Η δημόσια υγεία και εκπαίδευση δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Και σα να μην έφταναν τα χαράτσια που ζουν και βασιλεύουν ετοιμάζουν και νέους φόρους. Η ευχή για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο κατανάλωσης θέρμανσης, παραμένει ευχή, για κάποτε, στο απροσδιόριστο μέλλον.

Ομολογούν οι κυβερνώντες, πως δεν έχουν κάνει ουσιαστικά βήματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αποσιωπώντας, ότι οι ίδιοι έχουν διαλύσει τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.

Οι τράπεζες, παρόλο που τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησης βαρύνουν τελικά το ελληνικό χρέος και την κοινωνία, αφήνονται έξω από οποιοδήποτε δημόσιο έλεγχο.

Η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας και η βαθιά ύφεση για έκτη συνεχόμενη χρονιά δεν κρύβονται ούτε ωραιοποιούνται.

Ο δρόμος ήταν λάθος εξ αρχής και δεν θα έχει “happy end” αν τον διαβούμε μέχρι τέλους.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνιά τους, πρέπει να φύγουν τώρα, πριν η οικονομική, παραγωγική και κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν στο λαό και στη χώρα γίνει ανεπανόρθωτη.

Ο λαός με τους αγώνες του και την ψήφο του όταν έρθει η ώρα, θα ανοίξει το δρόμο για μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα τα αντικαταστήσει με ένα αναπτυξιακό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης της χώρας μας.

Υπάρχει διέξοδος.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες και συμπολίτισσες τη Δευτέρα το βράδυ στις 8 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΗΜ, όπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και συντονιστής της επιτροπής κυβερνητικού έργου για το υπουργείο οικονομικών θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Η οικονομική πρόταση της αριστεράς σε συνθήκες κρίσης. Για να νικήσουμε τον φόβο και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα. »»

 

Tags:

, , ,

Leave a Reply