Ιωάννινα: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας

Έρχεται για δύο μέρες το Ανεξάρτητο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού:

Αυτή την εβδομάδα οι φίλοι του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε δύο ημέρες έξι ταινίες, εντελώς δωρεάν. Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν οι προβολές των βραβευμένων ταινιών Ελλήνων δημιουργών του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας στο Νομό Ιωαννίνων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσηλιωτών Ιωαννίνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Πατήματα” και ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που διοργανώνουν από κοινού το διήμερο προβολών σε Ιωάννινα και Τζουμέρκα, κατέληξαν στο οριστικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα προβολών (Παρασκευή) στο ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι., θα προβληθούν οι εξής ταινίες: το «Σε βλέπω με ακούς», του Θοδωρή Αδάμου, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας με Ευαισθησία για Άτομα με Αναπηρία. Ένα τέταρτο αργότερα το «Ταξιδιάρα Ψυχή» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, νικητής στην κατηγορία Βιογραφικού Ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γιάννη Αγγελάκα. Οι προβολές θα ολοκληρωθούν με το Ντοκιμαντέρ «Λεηλατώντας μια ματωμένη χώρα» του Τάκη Παπαγιαννίδη που διακρίθηκε στην κατηγορία Ιστορικού Ντοκιμαντέρ και αναφέρεται στο νησί της Κύπρου.

Την επόμενη ημέρα (Σάββατο) στην παραδοσιακή πλατεία του Προσηλίου Βορείων Τζουμέρκων, οι προβολές θα ξεκινήσουν με την ταινία «Απευθείας Μετάδοση» που κέρδισε Διάκριση Ταινίας Μικρού Μήκους με Θέμα «Τηλεόραση: Άγγελος ή Δαίμονας», του Ηλία Μαλασίδη. Θα ακολουθήσει «Η νύφη του Καθρέφτη» της Δέσποινας Πανταζή, βραβευμένη με το Ειδικό Βραβείο για την Ανάδειξη Εθίμων του Λαϊκού Πολιτισμού. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους, διάκριση που κέρδισε η «Χρυσόσκονη» της Μαργαρίτας Μαντά.

Και τις δύο ημέρες η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Σε αυτό συνέβαλε τόσο η εθελοντική δράση των δραστήριων μελών των δύο πολιτιστικών Συλλόγων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, όσο και η έμπρακτη στήριξη τριών σημαντικών επιχειρηματικών δομών της περιοχής, που με πίστη στήριξαν το εγχείρημα από την αρχή: η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η εταιρεία courier ΤΝΤ καθώς και το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.).

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση κακοκαιρίας οι προβολές – και των δύο ημερών – θα πραγματοποιηθούν σε εσωτερικό χώρο.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply