Ιωάννινα: Συνέδριο Παγκ. Συμβουλίου Ηπειρωτών

Στα Ιωάννινα, από 29 μέχρι 31 Ιουλίου 2011 θα γίνει το Β’ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Παγκοσμίου Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο «Ηπειρωτικό Σπίτι» στην Αστόρια. Στη συνεδρίαση αυτή πήραν μέρος μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Φώτη Γκαλίτση, τον Επίτιμο Πρέδρο κ. Νίκο Γκατζογιάννη, το Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Κούτουλα καθώς και τους τέως Προέδρους της ΠΟΑ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θ’ αρχίσουν την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, το πρωί και θα κλείσουν την Κυριακή, 31 Ιουλίου με την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Grand Serαi – Xenia» που βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών ενημέρωσε ήδη τις Ομοσπονδίες των ανά τον κόσμο Ηπειρωτών για το Συνέδριο και τις παρακάλεσε να ρυθμίσουν τον τρόπο καθορισμού των συνέδρων, αφού λάβουν πρώτα υπόψη το καταστατικό του Παγκοσμίου Συμβουλίου καθώς και το καταστατικό της Ομοσπονδίας τους ή του Συλλόγου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο, έχουν όλοι οι Απόδημοι Ηπειρώτες που διαμένουν στο εξωτερικό και είναι μέλη των Ηπειρωτικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων της περιοχής των.

Τέλος ο Πρόεδρος ανακοίνωσε και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Χρυσόστομο Δήμου, Γεώργιο Καλλίδη, Δημήτρη Κούτουλα, Σπύρο Κωσταδήμα, Δήμητρα Πέτσα και Γεώργιο Βρυζάλα.

Ένα δεύτερο θέμα που απασχόλησε το ΠΣΗΕ είναι το θέμα του Προγράμματος Ελληνομάθειας για τους νέους και νέες Ηπειρωτικής καταγωγής που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στα Γιάννινα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο κ. Δήμου αφού τους ενημέρωσε τους συμμετέχοντες λεπτομερώς, τους παρακάλεσε να εντείνουν την προσπάθεια και φέτος να γίνει γνωστό το πρόγραμμα σε όλες τις Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες της υφηλίου.

Το Σάββατο στις 26 Μαρτίου 2011 ο πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Δήμου και ο αντιπρόεδρος κ. Γκαλίτσης τίμησαν τη εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης που είχε σα σκοπό την ανάπλαση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες Β. Ηπείρου και την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 παρακολούθησαν την μεγαλειώδη ελληνική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Σπύρος Κωσταδήμας, Υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply