Θ. Οικονόμου για επέκταση ΠΓΝΙ

Έργο πνοής και πολύπλευρης ανάπτυξης για ολόκληρη την Ήπειρο:

Το μεγάλο έργο της προσθήκης 5όροφου κτιρίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, αποτελεί μία μεγάλη κατάκτηση ολόκληρης της ηπειρώτικης κοινωνίας και μία δικαίωση όλων όσων πίστεψαν και δούλεψαν για αυτή την εξέλιξη. Η αναφορά του ίδιου του υπουργού για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ «που επιτέλους ωρίμασαν» είναι χαρακτηριστική της προσπάθειας που καταβλήθηκε αλλά και των εμποδίων που χρειάσθηκε να υπερκερασθούν σε κάθε κατεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι το έργο δεν αφορά μια απλή προσθήκη, αλλά την πλήρη οργανική αναβάθμιση του Νοσοκομείου, η οποία εκτός του ότι θα επεκτείνει τις υπηρεσίες, θα βελτιώσει θεαματικά και τις ήδη υψηλού επιπέδου υπάρχουσες, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο, αυτόνομο, λειτουργικό, υπερσύγχρονο μοντέλο περιφερειακού νοσοκομείου.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα έργο πνοής όχι μόνο για τα Γιάννενα, θέλω να το τονίσω αυτό, αλλά για ολόκληρη την Ήπειρο. Τα οφέλη που προκύπτουν είναι πολλά και σημαντικά, έχουν άμεσο θετικό αποτέλεσμα στην τοπική οικονομία και παράλληλα δημιουργούν προϋποθέσεις για πολύπλευρη ανάπτυξη σε βάθος χρόνου. Κοντά στα άλλα, είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό και το έργο για το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών.

Το προφανές κοινωνικό όφελος σε πολίτες και επισκέπτες, η εμπέδωση των Ιωαννίνων στον ιατρικό χάρτη των Βαλκανίων, η στήριξη του δοκιμαζόμενου κατασκευαστικού κλάδου, η επένδυση στη γνώση, τα παράλληλα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν έχουν κάθε λόγο να μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι για όσα μπορούμε να πετύχουμε. Ειδικά μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη για όλους συγκυρία.

Αισθάνομαι, πραγματικά την ανάγκη να συγχαρώ όσους συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη και να ευχαριστήσω προσωπικά τον υπουργό Υγείας, που με πνεύμα κατανόησης και ευθυκρισίας εισάκουσε τα επιχειρήματα μας.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply