Θ. Οικονόμου για ενδοσχολική βία

Με αφορμή περιστατικό που συνέβη στην πόλη μας και αφού συνομίλησε με τη Περιφερειακή Διευθύντρια κα. Φιλιώ Νόκα, ο Θανάσης Οικονόμου έκανε την εξής δήλωση:

«« Η ενδοσχολική βία στις διάφορες μορφές της δεν είναι θέμα που το βλέπουμε μονάχα στα δελτία ειδήσεων και στα ξένα κράτη. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να προσποιούμαστε ότι δεν μας αφορά το θέμα.

Σε πολλές περιπτώσεις τέτοια περιστατικά αποσιωπούνται και δεν βγαίνουν προς τα έξω γιατί θεωρείται ότι εκθέτουν τους εμπλεκόμενους αλλά και τη φήμη του σχολείου. Ο στόχος δεν είναι να στιγματίσουμε πρόσωπα αλλά να λύσουμε προβλήματα. Όμως μόνο μέσα από τη σωστή ενημέρωση, από την ευαισθητοποίηση όλων μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα αυτά τα φαινόμενα πριν γίνουν μία κακή πραγματικότητα. Ήδη το 10 με 15% των μαθητών στην Ελλάδα πέφτει θύμα διαφόρων μορφών βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμώ ότι ήρθε η ώρα να συντονιστούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, οι Σύλλογοι Γονέων, τα Συμβούλια των μαθητών και να κάνουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για το θέμα της ενδοσχολικής βίας. Το σχολείο πρέπει να είναι ένας χώρος όπου να μπορούν να λέγονται πράγματα. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο αν σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε με όρους οργανωμένης κοινωνίας. »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply