Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι…

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Τη φράση αυτή και τα νοήματα που εμπεριέχει και υπονοεί τη γνωρίζουμε όλοι και την έχουμε χρησιμοποιήσει σε κατάλληλες στιγμές και περιπτώσεις… Σας τη θυμίζω σήμερα μια και πέρασε ήδη ένας χρόνος από τις 7 του Μάη του 2010 όταν ο Dr. Παπακωνσταντίνου υπέγραφε ως αρμόδιος Υπουργός το ιστορικό και περιβόητο πλέον «πρώτο» Μνημόνιο με την τρόικα και μας διαβεβαίωνε ότι ήταν πράξη που την έκαναν απαραίτητη τα οικονομικά μας δεδομένα, αγαθή για τους Έλληνες και Ελληνίδες, και άνοιγε τις προοπτικές μας «… να βγούμε σύντομα για δανεισμό στις διεθνείς αγορές!»

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ μήνες αργότερα και αφού πέρασε ακόμη ένας Μάης, αυτός του 2011 και μαζί του και Ιούνιος και Ιούλιος ΧΑΘΗΚΕ από τον θώκο του «τσάρου» της Ελληνικής Οικονομίας ο Dr. Παπακωνσταντίνου και το θώκο, μαζί με την εξουσία και τις υποχρεώσεις που του αναλογούν, ανέλαβε ο καθηγητής Dr. Βενιζέλος…

Έλεγε από τον Μάη του 2010 μέχρι και τις 17 Ιουνίου 2011 ο Dr. Παπακωνσταντίνου περίπου ότι «… σύντομα επιστρέφουμε στις αγορές, τα πράγματα μπαίνουν σε τάξη, αποσοβήθηκε η τραγωδία του… Τιτανικού και μαζί η… πτώχευση, κλπ., κλπ., κλπ.»

Μετά έγινε ο ανασχηματισμός και «χάσαμε» τον Dr. Παπακωνσατντίνου. Και ο διάδοχος του καθηγητής Dr. Βενιζέλος άρχισε από χτες να ομιλεί για «controlled default» για να αποφευχθούν οι παρανοήσεις και η πικρία, ίσως μαζί και ο φόβος, που προξενεί ο αντίστοιχος όρος που ελληνικά λέγεται ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!!!

Βέβαια στις 17 Ιουνίου «χάσαμε» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή που μέχρι επιπέδου υπερκόπωσης επαναλάμβανε τα ρηθέντα από τον Dr. Παπακωνσταντίνου ότι «οσονούπω βγαίνουμε στις αγορές για δανεισμό, βλέπουμε φως και ελαφρά ανάπτυξη στο βάθος του τούνελ» είδε και αυτός μαζί με τον Dr. Παπακωνσταντίνου και τον (όχι ακόμη Dr). Υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα την «έξοδο» από τους συγκεκριμένους θώκους εξουσίας και ανέλαβαν νέα καθήκοντα αφήνοντας στις θέσεις τους αντιστοίχως τους κ.κ. Μάσιαλο, Βενιζέλο, Λαμπρινίδη…

Έλεγα και εγώ πέρυσι ότι «αφού μας πάρουνε τις επίγειες, υπόγειες, παραθαλάσσιες, υποθαλάσσιες και εναέριες πλουτοπαραγωγικές πηγές οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας θα μας οδηγήσουν στην αναπόφευκτη ΠΤΩΧΕΥΣΗ!»

Και τι δεν άκουσα από τους οικοδεσπότες μου στα τηλεοπτικά κανάλια που με φιλοξενούσαν εδώ και χρόνια: «κ. Καθηγητά είστε υπερβολικός, κ. Πιπερόπουλε κινδυνολογείτε, τελικά μιλάτε ως σύγχρονη Κασσάνδρα, και, και…”

Και Όπως ήδη γνωρίζετε ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ να βγαίνω στα πρωινάδικα!…

Αφού την προπερασμένη Τετάρτη η Κυβέρνηση ψήφισε το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο και την Πέμπτη μαζί με τη Ν.Δ. τον Εφαρμοστικό Νόμο και ΕΚΧΩΡΗΣΑΜΕ τον Εθνικό πλούτο ΔΕΝ «βλέπουμε» αγορές στα επόμενα χρόνια και πάμε, μας λένε, για ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ, συγγνώμη να πω όπως προτιμά ο κ. Βενιζέλος, για… «controlled default!…»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply