Ευχαριστήριο μήνυμα Χ. Παπαβρανούση

Οι Ηπειρώτες πολίτες στις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010, με την ψήφο τους, επέλεξαν την ηγεσία της περιφέρειας για την επόμενη τετραετία. Εύχομαι ειλικρινά καλή δύναμη στον κ. Καχριμάνη και την παράταξή του «Αξιοβίωτη ανάπτυξη Ηπείρου».

Το ρόλο που ανατέθηκε στην παράταξη «Ήπειρος τόπος να ζεις», αυτόν της αντιπολίτευσης τόσο σημαντικό στην δημοκρατία, είμαι βέβαιος ότι θα τον τιμήσει τα χρόνια που έρχονται, ελέγχοντας και προτείνοντας, για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας. Μέλημα και κανόνας πρέπει να είναι:

  • Να είναι εδώ και να επικροτεί κάθε θετική πρωτοβουλία και να αντιστέκεται σε οτιδήποτε υπονομεύει το μέλλον και την ευημερία της Ηπείρου.
  • Να απαιτεί το νόμιμο, το ηθικό, την διαφάνεια και την αξιοκρατία χωρίς εκπτώσεις.
  • Να συμπαραστέκεται σε κάθε προσπάθεια υγιούς αναπτυξιακής διαδικασίας.
  • Να υπερασπίζεται την κοινωνική συνοχή.
  • Να περιφρουρεί το περιβάλλον από κάθε επιδίωξη υποβάθμισής του.
  • Να στηρίζει κάθε πρόταση που θα στοχεύει στην προστασία των αδύνατων στρωμάτων της κοινωνίας μας.
  • Να συμβάλει με προτάσεις και πρωτοβουλίες για το καλό της Ηπείρου και των Ηπειρωτών.
  • Να αγωνιστεί τέλος για όσα υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε στο πρόγραμμά της.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όχι μόνο τους 37.000 πολίτες του Νομού Ιωαννίνων αλλά τους 87.000 Ηπειρώτες που τίμησαν την παράταξη με την ψήφο τους. Η Ήπειρος είναι μία με ισότιμες, ομόρρυθμες ενότητες.

Ευχαριστώ όλους αυτούς που το ταξίδι αυτό, το προεκλογικό, το έκαναν για μένα τόσο συναρπαστικό και πρόσθεσαν πλήθος εμπειριών. Σ’ όλους αυτούς που μου και μας συμπαραστάθηκαν, μας συμβούλεψαν, μας προστάτεψαν, μας επισήμαναν λάθη μας και παραλείψεις. Σ’ αυτούς που στάθηκαν απέναντι μας κριτικά. Σ’ αυτούς που τελικά δεν μας ψήφισαν αλλά δεν αρνήθηκαν το διάλογο μαζί μας.

Οι γενικότερες πολιτικές συνθήκες και νοοτροπίες δεν ήταν ευνοϊκές και είχαν διαμορφωθεί πολύ πριν αρχίσει ο προεκλογικός αγώνας. Συνθήκες που εν πολλοίς δεν αφορούσαν την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση.

Θέλω να πιστεύω ότι συμβάλαμε διατυπώνοντας πολιτικό και προγραμματικό λόγο καταθέτοντας σαφές πρόγραμμα με βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους και ενέργειες.

Χρησιμοποιώντας νέο τρόπο και λόγο πιο σαφή, άμεσο και καθαρό, προσπαθήσαμε να προβάλουμε τα οράματά μας, τις αξίες μας, τις επιδιώξεις μας που εξακολουθούν να ισχύουν και να είναι οδηγός μας.

Καθ’ ένας από μας και όλοι μαζί προσπαθήσαμε.

Στα χρόνια που έρχονται πρέπει να καθιερωθούν συνθήκες ευνοϊκότερες, απαλλαγμένες από διλλήματα, αγωνίες, αβεβαιότητες, υστεροβουλίες, σκοπιμότητες και μικροπολιτική, με αισιοδοξία και εποικοδομητική συμμετοχή, μέσα από πρακτικές διαφάνειας και καθαρότητας προθέσεων και ενεργειών.

Η εποχή μας απαιτεί και κόπο και τρόπο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Χρίστος Παπαβρανούσης

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply