Ερώτηση Χ. Μαντά για τις εργασίες κατασκευής πίστας θαλάσσιου σκι στη λίμνη Παμβώτιδα

ΣΥΡΙΖΑΣοβαρά ερωτηματικά σε σχέση με τη συνέχιση των χωματουργικών εργασιών κατασκευής πίστας θαλάσσιου σκι στη Λίμνη Παμβώτιδα, επισημαίνει ο Χρήστος Μαντάς:

Χθες 5 Ιουνίου 2013, Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, επέλεξε να φέρει στη Βουλή των Ελλήνων το θέμα των συνεχιζόμενων εργασιών από το Δήμο Ιωαννιτών στη Λίμνη Παμβώτιδα ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Χρήστος Μαντάς.

Στην ερώτησή του που απευθύνεται στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Χρήστος Μαντάς με αφορμή τη διαδικασία που συνεχίζει να ακολουθείται από το Δήμο Ιωαννιτών, αναφέροντας ότι: Επειδή, πρόσφατα (17/05/2013) ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία προσέφυγαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, με έγγραφο στο οποίο καταγγέλλουν ότι «η συνέχιση των χωματουργικών εργασιών κατασκευής πίστας θαλάσσιου σκι στον υγροβιότοπο Αμφιθέας συντελείται καθ’ υπέρβαση της σχετικής χορηγηθείσας άδειας από το Γ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας», απευθύνει τα ακόλουθα ερωτήματα στον αρμόδιο Υπουργό:

1. Σε τι μέτρα θα προβεί, ώστε να ελεγχθούν οι συνεχιζόμενες εργασίες κατασκευής πίστας θαλασσίου σκι από το Δήμο Ιωαννιτών σε προστατευόμενη περιοχή;
2. Με ποιο τρόπο θα αποκατασταθεί η διαταραχθείσα ισορροπία του οικοσυστήματος και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος που συντελείται, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, με τη χρήση βαρέως τύπου οχημάτων και επιχωματώσεις με αδρανή υλικά;
3. Υπάρχει κίνδυνος επιβολής προστίμου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος και αν ναι, πώς θα αντιμετωπισθεί;

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply