Ερώτηση Χ. Μαντά για κατάταξη του Ν. Ιωαννίνων στη Β’ γεωγραφική ζώνη

Ερώτηση Χ. Μαντά, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κατάταξη του νομού Ιωαννίνων στη Β’ γεωγραφική ζώνη σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης:

«« Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
– Οικονομικών
– Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: «Κατάταξη του νομού Ιωαννίνων στη Β’ γεωγραφική ζώνη, σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης»:

Με βάση όσα έγιναν γνωστά από το Υπουργείο Οικονομικών, στις 1 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση στους φόρους των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης. Η ενέργεια αυτή θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό των Ελλήνων και ειδικότερα όσων διαμένουν σε περιοχές που πλήττονται από εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα και επομένως έχουν ανάγκη από αυξημένες ποσότητες καυσίμων.

Πληροφορηθήκαμε ότι προτίθεστε να προβείτε στην διαίρεση της χώρας σε τέσσερις γεωγραφικές περιοχές, με το νομό Ιωαννίνων να κατατάσσεται μαζί με την υπόλοιπη Ήπειρο στη δεύτερη γεωγραφική ζώνη σε αντίστοιχη θέση με το νομό Λάρισας.

Εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την αντίθεσή μας στην εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, σας γνωρίζουμε ότι ο χειμώνας στην Ήπειρο και ειδικότερα στο νομό Ιωαννίνων διαρκεί σχεδόν οκτώ μήνες με θερμοκρασίες που καταγράφονται στις χαμηλότερες της χώρας. Οι συνεχείς χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επιβαρύνουν μία περιοχή και ένα γεωγραφικό διαμέρισμα που θεωρείται το φτωχότερο της Ευρώπης και πλήττεται με ποσοστά ανεργίας μεγαλύτερα από της υπόλοιπης χώρας.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1. Προτίθεστε να κατατάξετε το νομό Ιωαννίνων στην Α γεωγραφική ζώνη;
2. Ποια επιπλέον μέτρα θα πάρετε, εκτός του επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου να ανακουφιστούν οι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι που κατοικούν στον ακριτικό νομό Ιωαννίνων;

Ο ερωτών βουλευτής, Χρήστος Μαντάς, ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ιωαννίνων »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply