Ερώτηση Χρ. Μαντά για Κενάν Μεσαρέ

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας της Οδού Κεναν Μέσαρέ με ερώτηση του Χρήστου Μαντά βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Με ερώτησή του, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ιωαννίνων επαναφέρει το μείζον θέμα της επικινδυνότητας της οδού Κενάν Μεσαρέ στα Γιάννενα:

«« Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς: Εσωτερικών – Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων

Θέμα: Παραμένει χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας η επικίνδυνη λειτουργία της οδού Κενάν Μεσαρέ στα Γιάννενα:

Το θέμα της επικινδυνότητας της Οδού Κενάν Μεσαρέ στα Γιάννενα συνεχίζει να απασχολεί τους κατοίκους της πόλης των Ιωαννίνων καθώς καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί και κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί που να διασφαλίζει την σωματική τους ακεραιότητα.

Εκτός από τις πρωτοφανείς αυθαιρεσίες κατά την κατασκευή του δρόμου που πολλές φορές έχουν επισημανθεί και κοινοποιηθεί και την απόφαση του Συνηγόρου του πολίτη, από το Σεπτέμβριο του 2011, που κηρύττει το έργο ως παράνομο, χωρίς την απαιτούμενη Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων και χωρίς καμία πρόβλεψη ασφάλειας.

Εκτός από την «ένοχη» σιωπή των αρμοδίων του Δήμου, της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης διοίκησης, των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, που έχουν την υποχρέωση ελέγχου. Παρά την παρέμβαση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή κ. Νικιφόρου Διαμαντούρου μέσω της οποίας εδώ και πολλούς μήνες η ΕΕ (κλιμάκια της οποίας πραγματοποίησαν δυο επιτόπιους ελέγχους) καλεί με επανειλημμένα τελεσίγραφα να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις ασφαλείας.

Έρχονται και τα θλιβερά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι σε μια και μόνον διασταύρωση και για διάστημα 20 μηνών έγιναν 68 τουλάχιστον ατυχήματα, για να επιβεβαιώσουν την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα της συγκεκριμένης Οδού. Να σημειωθεί επίσης το γεγονός ότι τρεις φορές ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων έδωσε διαταγή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ισάριθμες του επεστράφη χωρίς να προκύπτει κάτι άξιο αναφοράς σχετικά με τα ατυχήματα.

Σας υπενθυμίζουμε πως εκκρεμεί ασυνήθιστα η απάντηση σε ανάλογη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ προς τον υπουργό Εσωτερικών δια του βουλευτού κ. Παπαδημούλη από τις 8/02/2012. Επισυνάπτεται επίσης η διαμαρτυρία που έδωσαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με πρόσφατα αποδεικτικά έγγραφα, οι περί την οδό Κενάν Μεσαρέ κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Εν όψει και της έναρξης της σχολικής χρονιάς ποια μέτρα θα λάβουν ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις για την ασφάλεια μαθητών και περιοίκων;
2) Σκοπεύει το αρμόδιο υπουργείο να διενεργήσει έρευνα για να έρθουν στο φως όλες οι πλευρές της συγκεκριμένης υπόθεσης;
3) Αν θα λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να περιοριστούν τα πρωτοφανούς πυκνότητας ατυχήματα και βεβαίως για την αδιάλειπτη καταγραφή των τροχαίων συμβάντων στην συγκεκριμένη οδό;

Ο ερωτών Βουλευτής Χρήστος Μαντάς, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ιωαννίνων »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply