Ερώτηση Χρ. Γκόκα για το επίδομα θέρμανσης

Ερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή Χρήστου Γκόκα για την κατάταξη της Άρτας στη τρίτη γεωγραφική ζώνη, σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης:

Με την αριθ. 2585/5-10-2012 Ερώτηση ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και μετά την ανακοίνωση της κατάταξης της Π.Ε. Άρτας στη Γ’ κλιματική ζώνη, ζητάει την αλλαγή της κατάταξης γιατί με τον υπάρχοντα σχεδιασμό για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης και την οριοθέτηση των κλιματολογικών ζωνών ως έχουν η Άρτα και η τοπική κοινωνία οδηγείται σε αδιέξοδο επιβαρυνόμενη με επιπλέον κόστη στα οποία δύσκολα μπορεί να αντεπεξέλθει.

Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κλιματολογικές συνθήκες στην Π.Ε. Άρτας το χειμώνα που είναι ιδιαίτερα δύσκολες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συχνές χιονοπτώσεις επί πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα η κατανάλωση καυσίμων να είναι μεγάλη.

Ιδιαίτερα για τα ορεινά χωριά είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη και το υψομετρικό κριτήριο και να γίνει τοποθέτηση της Άρτας στην κλιματική ζώνη, όπου θα βρίσκονται τελικά και όμοροι Νομοί, με τα ίδια δυσμενή γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

Στο κείμενο της Ερώτησης προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο κ. Γκόκας ζητάει εκτός από την τροποποίηση της κλιματικής ζώνης για την Άρτα εάν τα αρμόδια Υπουργεία προτίθενται να διαμορφώσουν διαφορετικές κλιματικές ζώνες εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλες γεωγραφικές εναλλαγές και κλιματολογικές διαφορές.

Ο Ερωτών Βουλευτής, Χρήστος Γκόκας

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply