Ερώτηση Μ. Κασσή για τη λειτουργία Περιφερειακού Σταθμού Δημόσιας Ραδιοφωνίας στην Παραμεθόρια Ήπειρο

kasisΟ βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, Μιχ. Κασσής, κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση στη βουλή των Ελλήνων για το θέμα της λειτουργίας Περιφερειακού Σταθμού Δημόσιας Ραδιοφωνίας στην Παραμεθόρια Ήπειρο:

«« ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Θέμα: «Περιφερειακός Σταθμός Δημόσιας Ραδιοφωνίας στην Παραμεθόρια Ήπειρο»:

Κύριε Υπουργέ,

Η απόφαση του συμβουλίου επικρατείας με την οποία πρέπει να φύγει το μαύρο από την ΕΡΤ έπρεπε να έχει εφαρμοστεί ήδη. Όταν θα απαντάτε σε αυτή την ερώτηση ελπίζω να έχει φύγει..

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα περιλαμβάνει 2 τηλεοπτικούς σταθμούς και τέσσερα ραδιόφωνα.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, θα λειτουργήσουν τέσσερις ραδιοφωνικοί σταθμοί. Ένας ενημερωτικός, ένα αθλητικός, μια συχνότητα για τον απόδημο ελληνισμό, ενώ θα διατηρηθεί και το 3ο πρόγραμμα. Επίσης, θα λειτουργήσουν οι παραμεθόριοι σταθμοί σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο.

Ραδιοφωνικοί σταθμοί θα πρέπει να υπάρχουν σε όλη την παραμεθόριο. Και σύμφωνα με τις διαρροές, η μόνη παραμεθόριος περιοχή που έμεινε πάλι έξω είναι η Ήπειρος.

Θέλω να ελπίζω πως οι διαρροές θα διαψευστούν, διότι η Ήπειρος συνορεύει με την Αλβανία σε 2 Νομούς!!

Σας διαβεβαιώνω πως κανείς από τους κατοίκους των εσχατιών στο Πωγώνι ή την Παραμύθια, δε θα προτιμούσε τις Αλβανικές συχνότατες στο ραδιόφωνο του.

Η απομόνωση και το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της παραμεθορίου εξαιτίας της ελλιπούς φύλαξης, έρχεται να επιδεινωθεί με τη δρομολογούμενη μη ίδρυση περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού της ΝΕΡΙΤ Α.Ε στα Ιωάννινα.

Όλοι είμαστε προφανώς υπέρ της αναδιάρθρωσης της δημόσιας τηλεόρασης αρκεί αυτή να γίνει με τρόπο, που θα διασφαλίζεται η διαφάνεια, η αξιοκρατία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ:

1)Γιατί η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει ακόμη την απόφαση του ΣΤΕ για να φύγει αυτό το αντιδημοκρατικό μαύρο από τις οθόνες μας;
2)Προτίθεστε να ιδρύσετε περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό στα Ιωάννινα, ή δεν τα θεωρείται παραμεθόριο περιοχή;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ »»

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply