Ερώτηση Μ. Κασσή για απολυμένους της προκήρυξης 9Κ/2008

kasisΜε πρωτοβουλία του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Κασσή κατατέθηκε στην βουλή ερώτηση με θέμα: «Απολύσεις εργαζομένων 9κ/2008 και επείγουσα ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση επαναπρόσληψής τους», την οποία συνυπέγραψαν οι βουλευτές Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Ξάνθης κ. Δημήτρης Σαλτούρος και Χαλκιδικής κ. Γιάννης Δριβελέγκας.

H ερώτηση, η οποία απευθύνεται στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής κ.κ Βρούτση και Μανιτάκη, έχει ως εξής:

«« Θέμα: “Απολύσεις εργαζομένων 9κ/2008 και επείγουσα ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση επαναπρόσληψής τους”:

Κύριοι Υπουργοί,

Από τους επιτυχόντες μέσω του διαγωνισμού 9κ/2008 του ΑΣΕΠ, που τοποθετήθηκαν με νόμο στο ΙΚΑ δηλαδή 465 περίπου άνθρωποι με πολυετή προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα και με ιδιαίτερα υψηλά τυπικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά, άριστη γνώση ξένων γλωσσών και χρήσης Η/Υ), βρέθηκαν στο δρόμο “εν μια νυκτί οι 331” καθώς πρόσφατα απολύθηκαν μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Οι 331 εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο, παρά το γεγονός πως δεσμευτήκαν όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επιτυχόντων της 9κ αλλά και της 8κ προκήρυξης του ΑΣΕΠ, με νομοθετική ρύθμιση.

Ιδιαίτερα εσείς ως Υπουργός Εργασίας δεν κάνατε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με τη δέσμευση ότι θα φέρετε νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το πρόβλημα.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση δεν ήρθε, με αποτέλεσμα 331 περίπου άτομα σε όλη την Ελλάδα να είναι στην ανεργία, δημιουργώντας ταυτόχρονα τεράστια προβλήματα στην έκδοση συντάξεων του ΙΚΑ και στις άλλες αυξημένες απαιτήσεις του Οργανισμού.

Η υποστελέχωση υπηρεσιών δημιουργεί γραφειοκρατία, διαφθορά, καθυστέρηση απονομής συντάξεων και ταλαιπωρία των ασθενών. Αντί να δημιουργείται ένα ευέλικτο κράτος, δημιουργείται ένα «ανάπηρο» κράτος που δεν μπορεί να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις των πολιτών του.

Διότι το κράτος είναι οι πολίτες.

Σε τελική ανάλυση, η απόλυση εργαζομένων που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ καταργεί κάθε δημοκρατική νομιμότητα και είναι αντίθετη στο αίσθημα δικαίου των πολιτών.

Στο βωμό του «αίματος» που κάποιοι ζητούν, δεν είναι δυνατόν να θυσιάζονται ζωές εργαζομένων, νέων παιδιών, που μένουν στο δρόμο.

Για όλα τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργοί:
1) Ποτέ προτίθεστε να προωθήσετε νομοθετική ρύθμιση για να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι της 9κ/2000 και τι γίνεται με τους προσληφθέντες της 8Κ;
2)Αν δεν είναι ο ΑΣΕΠ το πιο δίκαιο, δημοκρατικό και αδιάβλητο σύστημα αξιολόγησης προσόντων υπάλληλων τότε πιο είναι; »»

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply