Ερώτηση Κ. Μπάρκα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, σχετικά με τις περικοπές και τις καθυστερήσεις των συντάξεων

ΣΥΡΙΖΑΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατέθεσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 ερώτηση προς τοn κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα: “Καθυστερήσεις και περικοπές συντάξεων: η απόγνωση έχει ονοματεπώνυμο. Η υποτελής Κυβέρνηση, πιστή στα μνημόνια σκοπίμως «κωφεύει».”

Οι μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες παράγουν ανεργία, σε συνδυασμό με τις συνεχείς ανατροπές ασφαλιστικών προσδοκιών και τις σφαγιαστικές περικοπές στους μισθούς, δημιούργησαν μαζικά κύματα συνταξιοδοτήσεων, την ίδια στιγμή που οι υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων διαλύονται σε επίπεδο στελέχωσης, μέσω της διαθεσιμότητας. Ταυτόχρονα, οι αντικοινωνικές, απάνθρωπες ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις των μνημονίων, τιθέμενες πλέον σε εφαρμογή, έχουν οδηγήσει χιλιάδες ασφαλισμένους σε απόγνωση.

Η απόγνωση έχει ονοματεπώνυμο, χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του κ. Εξάρχου Σπυρίδωνα, του κ. Κεραμιδά Παναγιώτη της κ. Μιάρη Αικατερίνης. Ο κ. Εξάρχου καταγγέλει οτι διεκόπει η καταβολή σύνταξης του ΟΓΑ ύψους 360 ευρώ με την αιτιολογία να είναι ότι το ποσό που λαμβάνει από την Πρόνοια, ως στεγαστική συνδρομή για υπερήλικες, υπερβαίνει κατά 24,00 ευρώ το ετήσιο εισοδηματικό όριο των 4.320,00 ευρώ που θεσπίστηκε με το τρίτο Μνημόνιο. Στην περίπτωση του κ. Κεραμιδά 45 μήνες μετά την αίτηση για έκδοση σύνταξης γήρατος βρίσκεται ακόμα σε αναμονή. Τέλος η κ. Μιάρη σε επιστολή της αναφέρει: “στις 19-09-2010 κατέθεσα τα χαρτιά στον ανταποκριτή του ΟΓΑ για συνταξιοδότηση…. Είμαι μια γυναίκα που έχω χάσει το παιδί μου από πνευμονική εμβολή, τον άνδρα μου από ανακοπή καρδιάς, είμαι καρδιοπαθής, ζακχαροδιαβητική… σκύβω το κεφάλι όταν έρχονται οι γείτονες να μου φέρουν φαγητό και το κράτος με έχει ξεχάσει….”. 3 χρόνια μετά την υποβολή της αίτησης, η κα Μιάρη ενημερώθηκε ότι δε μπορεί ο φάκελός της να τελειώσει πριν από τον Ιανουάριο του 2014!

Ο κ. Υπουργός ερωτάται πως απαντά στην αγανάκτηση των εκατονταδων πολιτών οι οποίοι έχουν υποβέλλει επώνυμες καταγγελίες, και πως είναι δυνατόν να προχωρά σε διαθεσιμότητες στους ασφαλιστικούς οργανισμούς οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην περεταίρω χειροτέρευση της κατάστασης τους;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται ότι η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει μία προς μία τις αντιδημοκρατικές και παράνομες ρυθμίσεις, και θα αποκαταστήσει τους απολυμένους. Θα θέσει τις βάσεις μαζί με την κοινωνία για μια ριζική αλλαγή πορείας της χώρας για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και προκοπή για την πλατειά κοινωνική πλειοψηφία που σήμερα ασφυκτιά.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ,
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας – ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα,
Τηλ: 26820.61585
Βουλής 4, 10562 Αθήνα
Τηλ: 210.3706259, Φαξ: 210.3706059
[email protected]

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply