Ερώτηση Θ. Οικονόμου για τα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ

Για το θέμα της  λειτουργίας των ΕΛΤΑ στους Δήμους Πωγωνίου και Τζουμέρκων κατέθεσε Ερώτηση ο Θανάσης Οικονόμου προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της Ερώτησης «την ώρα που εντείνονται οι πληροφορίες για αναστολή λειτουργίας και κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε τέσσερα χωριά (Δολιανά, Κεφαλόβρυσο, Δελβινάκι, Καλέντζι) το Υπουργείο καλείται να απαντήσει αν είναι πράγματι στις προθέσεις του κλείσιμο των συγκεκριμένων υποκαταστημάτων στις εν λόγω περιοχές ή και σε άλλες, ποιες αναγκαιότητες εξυπηρετεί μια τέτοια επιλογή και κατά πόσον έχει προκύψει από μελέτη και συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής «τα καταστήματα αυτά εξυπηρετούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και αποτελούν  για τις τοπικές κοινωνίες ένα σημαντικό μέσο εξυπηρέτησης των αναγκών τους, στην επικοινωνία και την οικονομία καθώς επίσης και στην καθημερινότητα όλων».

Άρα, καταλήγει στο σκεπτικό του ο Θανάσης Οικονόμου «το ενδεχόμενο κλεισίματος μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει».

Τέλος, ζητά από το Υπουργείο να παρουσιάσει μία πρόταση που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων, των επαγγελματιών και των τοπικών κοινωνιών συνολικά στις παραμεθόριες περιοχές του Πωγωνίου και των Κατσαναχωρίων στην περίπτωση που όντως προχωρήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply