Ερώτηση Θ. Οικονόμου για διακίνηση φέτας ΠΟΠ

Στις πολύ σοβαρές καταγγελίες των Βαρελοποιών Μετσόβου σχετικά με τη διακίνηση της Φέτας ΠΟΠ αναφέρεται ο Θανάσης Οικονόμου σε ερώτηση του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη.

Σύμφωνα με την ερώτηση και όσα αναφέρουν οι ίδιοι οι βαρελοποιοί σε σχετική επιστολή τους, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές καταγγελίες όσον αφορά τη συσκευασία της φέτας ΠΟΠ, καθώς ενώ οι κανονισμοί μιλούν για συσκευασία από 0,5 – 2 κιλά, συσκευάζονται στα 15 – 35 κιλά, κάτι που πρακτικά αποτελεί μέσο αποθήκευσης, ωρίμανσης και διάθεσης ως χύμα βαρελίσιας φέτας.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης παρά τις καταγγελίες των Βαρελοποιών και τις όποιες ενέργειες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, το πρόβλημα παραμένει ακόμη και σήμερα έντονο.

Στην ερώτηση του ο Θανάσης Οικονόμου αναφέρει ότι «ειδικά σήμερα η μέριμνα για ένα προϊόν ΠΟΠ και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μας παρέχει αποκτά Εθνική Διάσταση για την οικονομία μας, καθώς το συγκεκριμένο προϊόν έχει μετρήσιμη και σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη της χώρας και τις εξαγωγές».

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλείται να απαντήσει για τους ελέγχους που έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια, καθώς και «τι προτίθεται να κάνει σχετικά με την εξασφάλιση πιστοποιημένων διαδικασιών ποιότητας σε όλη την αλυσίδα παρασκευής, ωρίμανσης, διακίνησης και πώλησης Φέτας ΠΟΠ».

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply