Ερώτηση Γ. Ανατολάκη για Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων

Κοινοβουλευτική ερώτηση του Γ. Ανατολάκη, βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ. προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων Ιωαννίνων:

«« Προς: Toν Αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Υποβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων Ιωαννίνων»:

Έκδηλη είναι η διαμαρτυρία των κατοίκων των χωριών του πρώην Δήμου Λάκκας Σουλίου για την επικείμενη μετατροπή του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων σε Περιφερειακό Ιατρείο, καθώς με την απόφαση αυτή υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους. Το Κέντρο Υγείας στα Δερβίζιανα εξυπηρετεί περίπου 2.000 πολίτες από χωριά της ευρύτερης περιοχής, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ηλικιωμένοι οπότε έχουν άμεση ανάγκη τις υπηρεσίες υγείας, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Λόγω του δύσβατου του νομού, η απόσταση από την πόλη των Ιωαννίνων ξεπερνάει την 1 ώρα ενώ η συγκοινωνία είναι ελλιπέστατη. Κατά συνέπεια, αντιλαμβάνεται κανείς την απόγνωση των κατοίκων που θα αναγκάζονται να απευθύνονται στα Ιωάννινα για ελαφρές παθήσεις, ενώ σε περίπτωση έκτατου περιστατικού, η απόφαση αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Αντιλαμβάνεστε την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου από την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας τους με την κατάργηση του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων;

2. Ισχύει το πνεύμα του “Καλλικράτη” για ενδυνάμωση της υπαίθρου και πώς συμβαδίζει αυτό με τέτοιες επιλογές;

3. Είναι στις προθέσεις σας επανεξετάσετε την απόφαση σας και να παραμείνει το Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων ως έχει;

Ο Ερωτών Βουλευτής: Ανατολάκης Γεώργιος, Β’ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ. »»

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply