Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων

ΣΥΡΙΖΑΟι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, Στρατούλης Δημήτρης, Μητρόπουλος Αλέξης, Μπόλαρη Μαρία, Σακοράφα Σοφία, Βούτσης Νικόλαος στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας κατέθεσαν χθες, 12 Σεπτεμβρίου 2013, ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών με θέμα: «Διαθεσιμότητα των Υπαλλήλων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων».

Από τις 23 Ιουλίου 2013 οι Υπάλληλοι ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι υπηρετούσαν στους Δήμους όλης της Χώρας έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ήδη έχουν παρέλθει 2 μήνες από την τοποθέτησή τους στο εν λόγω καθεστώς, χωρίς οι Σχολικοί Φύλακες να έχουν ενημερωθεί για το εάν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες μετάταξης ή μεταφοράς τους σε νέες θέσεις.

Αν παρέλθει το οκτάμηνο μετά την ένταξή τους στις αντισυνταγματικές και παράνομες διατάξεις περί διαθεσιμότητας οι ανωτέρω Υπάλληλοι θα οδηγηθούν στην απόλυση. 2.500 περίπου Σχολικοί Φύλακες και οι οικογένειές τους, βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και αβεβαιότητας, ανησυχώντας βάσιμα ότι θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Οι κ.κ. Υπουργοί ερωτώντα αν οι Υπάλληλοι ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 23 Ιουλίου 2013, θα μεταταχθούν ή θα μεταφερθούν σε νέες θέσεις εργασίας πριν την πάροδο του οκταμήνου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Σχολικών Φυλάκων και δεσμεύεται ότι η Κυβέρνηση της Αριστεράς θα ξηλώσει ένα ένα τα αντισυνταγματικά νομοθετήματα των μνημονιακών ετών.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply