Ερώτηση Βουλευτών ΛΑ.Ο.Σ. για ηλεκτρονικό έγκλημα

Κοινοβουλευτική ερώτηση βουλευτών ΛΑ.Ο.Σ. προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών σχετικά με τα κυκλώματα ηλεκτρονικής απάτης:

«« Προς: Τους Αξιότιμους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, και των Εξωτερικών, κ. Σταύρο Λαμπρινίδη.

Θέμα: “Επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται, δια μέσου ιστοσελίδας, ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούν Επαγγελματική Αποκατάσταση στην Αυστραλία.”

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και περισσότεροι αναζητούν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο επαγγελματικό μέλλον στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Αυστραλία, που όντως παρέχει θέσεις εργασίας με ελκυστικές αποδοχές. Αναμφισβήτητα, αυτή η αυξανόμενη επιθυμία αρκετών, έρχεται σε συνδυασμό τόσο με την παρούσα δεινή οικονομική συγκυρία της χώρας, όσο και με τη χρόνια αναποτελεσματικότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων να δημιουργήσουν μία τέτοιου επιπέδου παραγωγική βάση, που θα απορροφά άμεσα όσους επιθυμούν να εργαστούν σε θέσεις αντάξιες του μορφωτικού τους επιπέδου.

Δυστυχώς όμως για τις ανωτέρω επαγγελματικές αναζητήσεις στο εξωτερικό έχουν λάβει γνώση και κυκλώματα ηλεκτρονικής απάτης, που δραστηριοποιούνται, επί το πλείστον, σε χώρες της Αφρικής και Νοτίου Αμερικής, χώρες δηλαδή που δεν υπάρχουν κλιμάκια της Ιντερπόλ και λεηλατούν με ευφάνταστους τρόπους τις πενιχρές αποταμιεύσεις όσων προσπαθούν να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ολοένα και αυξανόμενες είναι οι καταγγελίες που έχουν φθάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στις διπλωματικές υπηρεσίες της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα, αλλά και στα Τμήματα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τη δράση της ιστοσελίδας www.ausfis.org, που αφού ξεκινά με μία εισαγωγή για ένα βέβαιο εργασιακό μέλλον στην Αυστραλία, εν συνεχεία αποσπά στοιχεία επικοινωνίας (ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλεφωνικά νούμερα) των υποψηφίων προς μετανάστευση και έτσι απαιτεί χρηματικά ποσά και πολλές φορές το κατορθώνει, προκειμένου να μεσολαβήσει προς έκδοση βίζας.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Θα υπάρξει παρέμβαση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη δράση της ιστοσελίδας www.ausfis.org και τον περιορισμό αυτής αν διαπιστωθούν παραβάσεις;

2. Με τι τρόπο θα διαφυλαχθούν οι πολίτες από τέτοιου είδους κυκλώματα που μοναδικό στόχο έχουν την εξαπάτηση;

3. Ποιες θα είναι οι ενέργειες των αρμοδίων Υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών με την ενταύθα Πρεσβεία της Αυστραλίας για να διαφυλάξουν την αξιοπιστία της Αυστραλίας, αλλά και να παράσχουν τις δέουσες πληροφορίες για επαγγελματική αποκατάσταση σε αυτούς που επιθυμούν να μεταβούν στη χώρα αυτή;

Οι ερωτώντες βουλευτές:

Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις, Β’ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.
Πλεύρης Αθανάσιος, Α’ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.
Κοραντής Ιωάννης, Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply