Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για Ε.Α.Κ. Κέρκυρας

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας:

«« ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: “Ε.Α.Κ Κέρκυρας”:

Με βάση ψήφισμα που υπογράφεται από τα Αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας, η διοίκηση του κέντρου ζητά μηνιαίο αντίτιμο χρήσης των εγκαταστάσεων. Τα σωματεία επέστρεψαν την επιστολή της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΚ που, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, τους ζητά χαράτσι για τη χρήση των εγκαταστάσεων και δηλώνουν αποφασισμένα να μην περάσει αυτό το μέτρο.

Επίσης αναφέρουν ότι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τα κύτταρα του πραγματικού αθλητισμού, είναι κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους. Εδώ και πολλά χρόνια δεν επιχορηγούνται από την Πολιτεία, με αποτέλεσμα δεκάδες σύλλογοι να αναστέλλουν τη λειτουργία τους και να αποχωρούν από τα πρωταθλήματα.

Ο μοναδικός δε πόρος που τους έχει απομείνει, για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και να συνεχίσουν τη δράση τους προέρχεται από τις συνδρομές των μελών και την ενίσχυση των αθλουμένων μελών, βοήθεια που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να έχει τακτική βάση λόγω της κρίσης.

Θεωρούν, σωστά, ότι την ευθύνη για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων λειτουργίας του ΕΑΚΚ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάλυψης των σημερινών αναγκών, την έχει το κράτος και όχι τα σωματεία. Είναι υποχρεωμένο όπως λένε στο ψήφισμα τους να δημιουργεί τις προϋποθέσεις (χρηματοδότηση, υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη) για την Φυσική Αγωγή – Αθλητισμό και όχι τα ερασιτεχνικά σωματεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ o κ. Υπουργός πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση; Εάν θα δώσει λύση που θα εξασφαλίζει την δωρεάν αξιοποίησης του ΕΑΚ από τα σωματεία;

Οι βουλευτές:
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply