Επιστολή Περικλή Βασιλάκη

Ανοιχτή επιστολή Π. Βασιλάκη, υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας:

«« Φίλε, φίλη,

Γνωρίζω ότι η γενιά σου είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι στην πολιτική και τους πολιτικούς. Ότι συχνά επιλέγει να μην συμμετέχει, απέχοντας ακόμη και από τις εκλογικές διαδικασίες. Γνωρίζω όμως ότι είναι και γενιά που συνδυάζει το συναίσθημα με τη λογική. Το ρεαλισμό, με το όραμα. Την αμφισβήτηση και διάθεση για δράση με την επιθυμία για διάκριση.

Εγώ πάλι πιστεύω στη συμμετοχή. Στη δυνατότητα να παρέμβουμε για να αλλάξουμε όσα δε μας ικανοποιούν. Όλοι μας θέλουμε να έχουμε ρόλο και λόγο σε όλα όσα μας αφορούν. Να μην επιτρέπουμε σε άλλους να αποφασίζουν για λογαριασμό μας. Και ελπίζω πως αυτό θα προσπαθήσεις να κάνεις και εσύ.

Θέλω να σου ζητήσω να μιλήσεις για αυτά που σε ενοχλούν, που σε γεμίζουν άγχος, που σε κάνουν να θυμώνεις. Είναι αλήθεια ότι η ευθύνη για τα περισσότερα από αυτά ανήκει στο πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα, ωστόσο, που ήδη ξεπερνιέται από τις ανάγκες της κοινωνίας. Χρειάζονται νέες ιδέες αλλά και κοινή λογική. Πρόσωπα που δεν βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα, δεν έχουν φθαρεί από την εξουσία, δεν έχουν πίσω τους μηχανισμούς και οικογένειες. Χρειάζονται πρόσωπα που έμαθαν να πορεύονται με τις δικές τους δυνάμεις, έχουν εργαστεί και αναγνωρίζονται για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Αν θέλουμε να αλλάξουν όλα όσα μας πληγώνουν, πρέπει να τ’ αλλάξουμε εμείς. Γι’ αυτό και σου ζητώ να μοιραστείς μαζί μου τις απόψεις σου, να κάνεις την κριτική σου, όσο σκληρή και αν είναι, να καταθέσεις τις δικές σου προτάσεις. Η ηλεκτρονική μου διεύθυνση [email protected] είναι στη διάθεση σου. Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Περικλής Βασιλάκης »»

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply