Επίσκεψη Χ. Μαντά στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Χρηστός Μαντάς επισκέφθηκε το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και είχε ενημερωτική συνάντηση με τον υποδιευθυντή του ΕΟΠΥΥ για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος του προβλήματος με την τροφοδοσία σε φάρμακα και ιδιαίτερα σε φάρμακα για καρκινοπαθείς. Παρ’ όλο που το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ των Ιωαννίνων αποτελεί ένα από τα 13 περιφερειακά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Ελλάδα και είναι υπεύθυνο για την εξυπηρέτηση πολύ μεγάλου αριθμού ασθενών από την Αιτωλοακαρνανία έως την Δυτική Μακεδονία, οι συνθήκες λειτουργίας που επικρατούν είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες.

Για το συγκεκριμένο φαρμακείο έχει παρθεί απόφαση από το Μάρτιο να εκσυγχρονιστεί, να εξοπλιστεί και να αναβαθμιστεί λειτουργικά. Πέντε μήνες αργότερα τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να καλύπτει τις ανάγκες του έχοντας μόνο 2 ψυγεία συντήρησης φαρμάκων και 2 ντουλάπες αποθήκευσης, να λειτουργεί χωρίς air condition και χωρίς γεννήτρια, την ίδια στιγμή που οι ανάγκες του μεγαλώνουν αν αναλογιστεί κανείς και την έλλειψη φαρμάκων από τις αποθήκες των δύο νοσοκομείων της πόλης μας.

Η έλλειψη ομαλής ροής οφείλεται κυρίως στα προβλήματα στην κεντρική φαρμακαποθήκη του ΕΟΠΥΥ που παρά τα συνεχή έγγραφα και τις καθημερινές επικοινωνίες – που είναι εξαιρετικά δύσκολες – δεν υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση. Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα με συγκεκριμένα φάρμακα των καρκινοπαθών οφείλεται εκτός των άλλων σε μη ανταπόκριση από συγκεκριμένη εταιρεία που εισάγει ανάλογα φάρμακα.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Χρηστός Μαντάς δήλωσε: «Είναι απόλυτη προτεραιότητα για μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που έχει σημαντικές επιπτώσεις στη θεραπεία ιδιαίτερα των ασθενών με καρκίνο.

Η ανάλγητη πολιτική και στο χώρο της υγείας που στην μετεκλογική φάση συνεχίζει να εξελίσσεται δραματικά, πρέπει να ανατραπεί. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να συνεχίσουν να μας εξαθλιώνουν και να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του κόσμου. Θα αγωνισθούμε με συνέπεια στο κοινοβούλιο και στα κινήματα για να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις για να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους».

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply