Επίσκεψη υποψηφίου Δημάρχου Θωμά Μπέγκα στο Νησί

Το Νησί πυλώνας σύγχρονου τουριστικού προϊόντος

ΙωάννιναΤο Νησί των Ιωαννίνων επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από ένα μεγάλο αριθμό υποψηφίων της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών.
Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι πολυπληθείς – λόγω και της ημέρας – επισκέπτες του Νησιού υποδέχθηκαν θερμά τον υποψήφιο Δήμαρχο και υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η τουριστική παράδοση που έχει η περιοχή και αναβαθμιστεί το τουριστικό «προϊόν» ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οικονομικά οφέλη.

Όπως είπε ο κ. Μπέγκας «το μοναδικό Νησί των Ιωαννίνων είναι για μας ένας από τους πυλώνες του σύγχρονου τουριστικού «προϊόντος» που σχεδιάζουμε για το Δήμο μας. Με την παράδοση που έχει, με τα έργα που ήδη εκτελούνται και το σχέδιο δράσης της επόμενης πενταετίας για τη σύνδεση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με την ανάπτυξη του τουρισμού, είμαστε σίγουροι ότι θα δοθεί νέα πνοή στο Νησί».

Με την καθοριστική συμβολή του Δήμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Μητρόπολη Ιωαννίνων αυτή την τριετία εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ δύο σημαντικά έργα:

  • Το σκευοφυλάκιο με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ που μετατρέπει σε μουσειακό χώρο τα δύο συνεχόμενα κτίρια του Ναζίρ και του Δεσποτικού, στο συγκρότημα της Ιεράς Μονής Ελεούσας και θα στεγάσει έργα της εκκλησιαστικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας, που γνώρισε άνθηση στην Ήπειρο.
  • Το έργο της αποκατάστασης και συντήρησης των μοναστηριών στο Νησί, το οποίο χρηματοδοτείται με 995.000 ευρώ και διασώζει τα σημαντικά αυτά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου.

Με τα δύο αυτά έργα ολοκληρώνεται το πλέγμα παρεμβάσεων στο Νησί και στο Βυζαντινό «θησαυροφυλάκιο» της περιοχής και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση μιας μοναδικής κληρονομιάς.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply