Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ σε “ΠΙΝΔΟ”

Τις εγκαταστάσεις της «Πίνδου» επισκέφθηκε την Παρασκευή 7-9-2012 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ιωαννίνων από τους Κ. Βενέτη, Α. Μαντζούτσου και Δ. Σιώρο και με τη συμμετοχή του βουλευτή Χρήστου Μαντά.
Η αντιπροσωπεία μας είχε εκτενή και λεπτομερειακή ενημέρωση από τον πρόεδρο , τη διοίκηση του συνεταιρισμού και υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον συνεταιρισμό. Ειδικότερα υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τα μεγάλα προβλήματα στη χρηματοδότηση, στο αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, στα ζητήματα της παραγωγής και του δικτύου διάθεσης των προϊόντων, στα θέματα της ΣΒΕΚΗ και στα προβλήματα που αφορούν στη μισθοδοσία των εργαζομένων, που τώρα θα πληρωθούν για τον Μάϊο , αλλά και στα χρηματοδοτικά προβλήματα των παραγωγών. Ειδική αναφορά έγινε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έκθεση της επιτροπής ανταγωνισμού σε σχέση με την κατηγορία για δημιουργία καρτελ και διατυπώθηκε από την πλευρά του ΔΣ η βασική επιχειρηματολογία του συνεταιρισμού απέναντι σε αυτό το ζήτημα.

Μετά το τέλος της συζήτησης η αντιπροσωπεία μας τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα για μια ακόμη φορά στην «Πίνδο» καθώς τα προβλήματα της πτηνοτροφίας στην περιοχή μας ,που τα παρακολουθούμε στενά, έχουν δραματικά οξυνθεί από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων που συνεχίζει απαρέγγλιτα η σημερινή συγκυβέρνηση οδηγώντας την κοινωνία σε ισοπέδωση και ταυτόχρονα διαλύοντας τη παραγωγική βάση τη χώρας.

Ειδικότερα τα προβλήματα της έλλειψης ρευστότητας είναι φανερό ότι προκύπτουν από μια πολιτική που εξυπηρετεί μόνο τους τραπεζίτες, διαλύει ότι έχει απομείνει και ταυτόχρονα στραγγαλίζει τις παραγωγικές μονάδες και ιδιαίτερα αυτές του συνεταιριστικού τομέα. Στα θέματα του κόστους η κυβέρνηση το μόνο σχέδιο που έχει είναι να επιτρέπει σε διάφορες εταιρείες που κινούνται στο χώρο να κάνουν κουμάντο αφήνοντας, πραγματικά στο έλεος των αγορών τους παραγωγούς. Σε αυτή την κατάσταση η έκθεση της επιτροπής ανταγωνισμού μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό πλήγμα στην «Πίνδο». Εμείς ακούσαμε με προσοχή την επιχειρηματολογία του συνεταιρισμού και θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή και στη Βουλή αυτό το ζήτημα καθώς από θέση αρχής είναι φανερό ότι αγωνιζόμαστε εναντίον των κάθε είδους καρτέλ.

Η αντιπροσωπεία μας τόνισε στο ΔΣ του συνεταιρισμού και στους εργαζόμενους ότι εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε τις παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας να κλείνουν η μία μετά την άλλη. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς την ανεργία να εκτινάσσεται , τους εργαζόμενους να μένουν απλήρωτοι, τους παραγωγούς να φθάνουν στην απελπισία. Έχουμε ριζικές διαφωνίες με το πώς συγκροτήθηκαν και λειτούργησαν οι συνεταιρισμοί, έχουμε πολλές ενστάσεις για τις επιλογές τους αλλά δεν θέλουμε να καταστραφεί η παραγωγή ειδικότερα στην περιοχή μας όπου η κτηνοτροφία και η πτηνοτροφία παίζουν κρίσιμο ρόλο.

Θα αγωνιστούμε σθεναρά μέσα και έξω από τη Βουλή για να ανατρέψουμε αυτές τις επιλογές, για να υπάρξουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην πτηνοτροφία και γενικότερα στην πρωτογενή παραγωγή. Ιδιαίτερα αυτό ισχύει για τα θέματα της ρευστότητας και του κόστους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε πάλι εδώ για να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους, που σήμερα δεν προλάβαμε να τους συναντήσουμε και για να συζητήσουμε πάλι τις εξελίξεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αγωνισθούμε για να ανατρέψουμε τις καταστροφικές πολιτικές και αυτούς που τις εφαρμόζουν. Είναι όρος επιβίωσης για την κοινωνία και τη χώρα.»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply