Επίσκεψη Μ. Κασσή στις φυλακές Σταυρακίου

Συνάντηση με τη Διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ιωαννίνων κα. Ελένη Αγαπητού αλλά και με το σύλλογο των σωφρονιστικών υπάλληλων είχε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής. Ο κύριος Κασσής ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προβλήματα των φυλακών τα οποία αφορούν πρωτίστως την αποσυμφόρηση, καθώς έφτασαν να κρατούνται ως 300 άτομα με μεγίστη δυναμικότητα 120.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι οι περικοπές που επιβλήθηκαν στη σίτιση και θέρμανση των κρατούμενων καθώς από 3.2 ευρώ κατ’ άτομο πλέον αντιστοιχούν μόνο 2.5 ευρώ, το οποίο αποτελεί ευτελές ποσό. Επισημανθήκαν επίσης προβλήματα στην ατομική καθαριότητα αλλά και την φαρμακευτική περίθαλψη των κρατούμενων.

Τέλος οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ζήτησαν προσλήψεις προσωπικού για την καλύτερη ασφάλεια των φυλακών, μιας και οι κρατούμενοι τριπλασιαστήκαν, καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και νυχτερινών βαρδιών.

Ο κύριος Κασσής σημείωσε πως η κατάσταση στις φυλακές Ιωαννίνων αλλά και όλης της χώρας είναι θλιβερή καθώς συνωστίζονται υπεράριθμοι κρατούμενοι με κίνδυνο της ατομικής υγείας τους αλλά και της συνολικής λειτουργίας των σωφρονιστικών καταστημάτων.

«Πρέπει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών αλλά και να καταβάλει τα δεδουλευμένα των υπαλλήλων» τόνισε και δεσμεύτηκε να καταθέσει τις αμέσως επόμενες μέρες ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα χρονίζοντα προβλήματα των φυλακών.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply