Επίσκεψη Καχριμάνη σε Φιλιάτες & Θεσπρωτία

Συνάντηση με τις παραγωγικές τάξεις και φορείς  του Δήμου Φιλιατών είχαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ». Έγινε εκτενής συζήτηση  για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέλυσε τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του. «Είναι γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα και ειδικότερα οι ακριτικές  περιοχές της Ηπείρου βιώνουν μια πρωτοφανή κρίση. Οι δυσκολίες, καθημερινά  γίνονται, όλο και ποιο μεγάλες για τους κατοίκους τους, ενώ οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται.   Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω συρρίκνωση της ακριτικής περιοχής των Φιλιατών, να  γίνουν θέσεις εργασίας και  να δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν και να δραστηριοποιηθούν στον τόπο τους οι απόδημοι», τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης.

Γενικό το πρόβλημα των ημιτελών αρδευτικών έργων

Εκτενής συζήτηση έγινε για τα αρδευτικά έργα. «Δυστυχώς και στους Φιλιάτες, αναδείχτηκε το ίδιο ζήτημα που απασχολεί και άλλους νομούς της Ηπείρου: Τα αρδευτικά έργα που θα έπρεπε να είχαν τελειώσει εδώ και χρόνια παραμένουν ημιτελή.  Αποτέλεσμα είναι να έχει εγκαταλείψει ο κόσμος τα χωράφια και το αγροτικό επάγγελμα και όσοι απέμειναν, να   αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην παραγωγική διαδικασία. Μια από τις προτεραιότητές μας αποτελεί η επίλυση αυτών των προβλημάτων. Διαφορετικά, δεν μπορεί να γίνεται λόγος ούτε για ποιοτική, αλλά ούτε για καν αγροτική παραγωγή».

Νέες παρεμβάσεις για την προστασία του Καλαμά

Σε διάλογο που είχε με κατοίκους των παρακαλάμιων οικισμών, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, τους ανέπτυξε τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί επί θητείας του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων για την προστασία του Καλαμά. «Δεν είμαστε εκείνοι που είχαν κατασκευάσει βιομηχανικές μονάδες, χωρίς βιολογικούς καθαρισμούς σε τάφρους που είχαν αποδέκτη τον ποταμό Καλαμά. Είμαστε όμως εκείνοι που αναλάβαμε πρωτοβουλίες, πήραμε και αποφάσεις, χάρη στις οποίες σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που υπήρχε πριν οκτώ χρόνια. Χρειάζονται όμως και πρόσθετα μέτρα. Όπως η ολοκλήρωση των αποχετεύσεων στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και η αλλαγή του τρόπου άρδευσης στους κάμπους, ώστε να μην επιβαρύνεται το ποτάμι με λιπάσματα. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Στους κτηνοτρόφους – συνεργάτες να περάσει η «ΔΩΔΩΝΗ»

Σε συναντήσεις που είχε με κτηνοτρόφους ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, του τέθηκε και συζήτησε το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ». «Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας. Γνωρίζουμε την καθημερινή μάχη που δίνεται για επιβίωση και την απογοήτευσή σας από την συρρίκνωση του εισοδήματός σας. Αντιλαμβανόμαστε τη δικαιολογημένη ανησυχία σας για τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ». Θεωρούμε ότι είναι λάθος η απόφασή της να προμηθεύεται γάλα από το Βόλο και πρέπει άμεσα να εκπονήσει ένα σχέδιο στήριξη και ανάπτυξης της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας. Όλες οι ενδείξεις κατατείνουν στο συμπέρασμα, ότι η Αγροτική Τράπεζα, με κυβερνητική ασφαλώς κάλυψη, είναι έτοιμη να την πωλήσει. Η δική μας θέση ήταν και παραμένει ότι σε μια τέτοια περίπτωση, οι κτηνοτρόφοι – συνεργάτες της πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο και μετά οι υπόλοιποι Ηπειρώτες. Επουδενί δεν πρέπει η «ΔΩΔΩΝΗ» να περάσει στα χέρια «τρίτων» οι οποίοι θα ενδιαφέρονται μόνο για την ονομασία της και τίποτε περισσότερο».

Περιοδεία στο κέντρο της Ηγουμενίτσας

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θ. Πιτούλης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι, επισκέφτηκαν διαδοχικά τους Φιλιάτες, τον Άγιο Νικόλαο, τους Αγίους Πάντες, τη Δάφνη, την Κεραμίτσα, το Παλαιοχώρι και τη Νεράιδα. Το πρωί ο κ. Καχριμάνης επισκέφτηκε την αγορά της Ηγουμενίτσας καθώς και τα εκλογικά κέντρα του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Ευ. Αργύρη και του υποψήφιου Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Β. Γιόγιακα.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply