Επίσκεψη Καχριμάνη σε Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Δ. Μπαράτσα και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του. Ο κ. Καχριμάνης,  ενημερώθηκε για τις δράσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου και στη συνέχεια ανέλυσε τις βασικές θέσεις της παράταξής του για την τόνωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

«Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε τους ανθρώπους του μόχθου. Τιμάμε τους ανθρώπους, της εργασίας και όσους παράγουν πλούτο. Έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και το ίδιο θα κάνουμε και ως Αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας», τόνισε ο κ. Καχριμάνης. Ως παράδειγμα, ανέφερε μεταξύ άλλων και τη συνδρομή που παρείχε στη θητεία του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, προς τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ: «Αν δεν είχαμε παρέμβει στο ζήτημα της διάθεσης των αποβλήτων τους σήμερα πολλές από αυτές, θα είχαν κλείσει», τόνισε χαρακτηριστικά.  Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, υπογράμμισε, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να στηριχτεί με συνδυασμό δράσεων, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο νέο περιβάλλον που δημιουργεί ο ανταγωνισμός και οι προοπτικές της γειτονικής μας Αλβανία.

«Πρέπει οι Ηπειρωτικές επιχειρήσεις να γίνουν εξωστρεφείς, να αναπτύξουν καινοτόμες δράσεις και να αξιοποιήσουν την σύγχρονη τεχνολογία. Από την πλευρά μας,  βοηθούμε τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος,  προωθούμε την κατασκευή των κατάλληλων υποδομών, και  θα  διευκολύνουμε τους επενδυτές μέσω της δημιουργίας ειδικού γραφείου προώθησης των επενδυτικών σχεδίων στην νέα Περιφέρεια», συνέχισε ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για να συμπληρώσει ότι «επώνυμα προϊόντα, χωρίς κατάλληλες υποδομές στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα, δεν μπορούν να παραχθούν».

Μεταξύ των βασικών έργων υποδομής, ανέφερε και την κατασκευή Βιοτεχνικών Πάρκων σε Καλπάκι και Κόνιτσα, μέσω των οποίων θα τονωθεί η επιχειρηματικότητα και η απασχόληση στις παραμεθόριες περιοχές, αλλά και θα αυξηθούν οι συναλλαγές με την Αλβανία.

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της Ηπείρου, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, είναι ο τουρισμός. «Η δική μας πρόταση είναι    η  ταυτόχρονη  ανάδειξη του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα, προκειμένου να επιτυγχάνεται η  προβολή  και η διάθεση των τοπικών προϊόντων. Ως επίσης,  ο συνδυασμός του θαλάσσιου και του ορεινού τουρισμού. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει διάχυση των επισκεπτών, και προστιθέμενη αξία για όλους τους κλάδους και όλη την Ήπειρο. Στην προσπάθεια αυτή πρωτεύοντα ρόλο θα έχουν τα επιμελητήρια. Και θεωρώ ότι η Περιφέρεια Ηπείρου πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που ετοιμάζει, προκειμένου να το σχεδιάσει, μαζί σας,  η Αιρετή Περιφέρεια».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε επίσης στον Αναπτυξιακό Νόμο, στις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν και τόνισε ότι, για την διευκόλυνση των επενδύσεων και την άμβλυνση των επιπτώσεων από την καθυστέρηση εκταμίευσης των επιχορηγήσεων από το κράτος, είναι χρήσιμη η δημιουργία ενός ειδικού ταμείου, όπως το ΤΕΜΠΜΕ, μέσω του οποίου θα διευκολύνονται ταμειακά στις άμεσες υποχρεώσεις τους οι επενδυτές.

Καταλήγοντας ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ευχαρίστησε για τη συνεργασία που υπήρξε μέχρι σήμερα με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και τη διαβεβαίωσε ότι αυτή θα είναι ακόμη στενότερη από τη νέα χρονιά.

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ Τ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ Δ.Δ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Στα Δημοτικά Διαμερίσματα Δροσοπηγής, Πλαγιάς, Κεφαλοχωρίου και Λαγκάδας, περιόδευσε την Τρίτη, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους συμβούλους της «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».   Από τους  κατοίκους – που στην πλειοψηφία τους είναι κτηνοτρόφοι – εκφράστηκε έντονη ανησυχία  για το μέλλον των εκμεταλλεύσεών τους εξαιτίας της  μείωσης των τιμών παραγωγού γάλακτος, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής, ενώ μεγάλος ήταν και ο προβληματισμός τους για τις κυοφορούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό της «ΔΩΔΩΝΗΣ».

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply