Επίσκεψη Αργύρη στο Γεν. Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Βαγγέλης Αργύρης, συνοδευόμενος από τον  υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων, κ. Χρίστο Παπαβρανούση και υποψηφίους  περιφερειακούς  συμβούλους  της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Αργύρης, είχε συναντήσεις με τη Διοίκηση, τους Διευθυντές του Νοσοκομείου και Εργαζομένους για θέματα που αφορούν στο νοσοκομείο, αλλά και γενικότερα τον τομέα υγείας τόσο στο Νομό Ιωαννίνων, όσο και την Περιφέρεια ευρύτερα. Κοινή θέση όλων ήταν ότι ο τομέας της Υγείας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα στην Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για μια Ήπειρο στην πρωτοπορία της Υγείας στα Βαλκάνια.

Ο κ. Αργύρης επεσήμανε ότι «η διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών, η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών, η αποτελεσματικότητα, η βιωσιμότητα και ο κοινωνικά δίκαιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας αποτελούν προτεραιότητα της νέας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που θέλουμε».

Ο κ. Αργύρης, δεσμεύτηκε για την προώθηση των δράσεων του ΕΣΠΑ που αφορούν στην Υγεία, στην κατεύθυνση της ισόρροπης και συμπληρωματικής υγειονομικής ανάπτυξης της Περιφέρειας, καθώς και έργων τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και ανανέωσης του εξοπλισμού του Νοσοκομείου.  Όσον αφορά το καυτό θέμα της έλλειψης προσωπικού, ο κ. Αργύρης, δήλωσε ότι «η Υγεία πρέπει να  εξαιρεθεί από τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα και να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων».

«Η υγεία, η περίθαλψη και η κοινωνική πρόνοια αποτελούν προτεραιότητα της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις» για την αιρετή Αυτοδιοίκηση. Οι άνθρωποι που εργάζονται, μοχθούν και προσφέρουν, γιατροί νοσηλευτές, διοικητικοί, εργαζόμενοι, αποτελούν για μας ένα εξαίρετο δυναμικό για την δημιουργία ενός συστήματος υγείας πρότυπο στον κόσμο που υπηρετεί θέτοντας πάνω από όλα τον άνθρωπο» δήλωσε ο κ. Αργύρης.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply