Επίσκεψη Αργύρη σε Πανεπιστήμιο & Νοσοκομείο

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Βαγγέλης Αργύρης επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο. Τον κ. Αργύρη συνόδεψε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χρίστος Παπαβρανούσης και κλιμάκιο περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις». Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο κ. Αργύρης συναντήθηκε με την διοίκηση του Νοσοκομείου και με τον Σύλλογο εργαζομένων και συζήτησαν τα προβλήματα και τις προοπτικές παροχής υγείας στην Ήπειρο.  Επισκέφθηκε δε  διάφορες κλινικές και χώρους εργασίας του Νοσοκομείου.

Ο κ. Αργύρης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δήλωσε: «Για μας η υγεία και η πρόνοια αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου. Πρώτιστη προτεραιότητά μας αποτελεί η στήριξη και ανάπτυξη όλων των υγειονομικών δομών της Ηπείρου. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει η δημόσια παρουσίαση του προγράμματός μας για την υγεία η οποία αποτελεί και δέσμευσή μας προς τον Ηπειρωτικό λαό».

Στο Πανεπιστήμιο ο κ. Αργύρης  συναντήθηκε με τις Πρυτανικές αρχές όπου κατά την διάρκεια συνεργασίας με τον πρύτανη κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη συζήτησαν τα προβλήματα τόσο των πόρων  και της υλικοτεχνικής υποδομής όσο και θεσμικών θεμάτων  που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη  σύνδεσης του πανεπιστημίου με την Ήπειρο και τις ανάγκες της   κυρίως δε με την τοπική οικονομία.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου ο κ. Αργύρης συμφώνησε στην ανάγκη επίλυσης του ζητήματος. Επιπλέον οι κκ Παπαβρανούσης και Ρεκατσίνας εκ μέρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) αναφέρθηκαν στην στήριξη του τοπικού ΤΕΕ στο αίτημα ίδρυσης της Πολυτεχνικής Σχολής στα Γιάννενα.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply